Devet lekara i jedanaest medicinskih sestara dobilo posao po ugovoru grada i Zdravstvenog centra

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potpisao je ugovor sa Zdravstvenim centrom Vranje o radnom angažovanju devet lekara i jedanaest medicinskih sestara.

Oni će biti angažovani po projektu pružanja primarne zdravstvene zaštite stanovništvu u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima, koji se finansira iz budžeta grada sa devet miliona dinara.

Na sastanku sa mladim zdravstvenim radnicima, koji će biti angažovani na period do kraja ove godine , Milenković je rekao da grad “na ovaj način pomaže pre svega sugrađane koji se nalaze u sistemu zdravstvene zaštite, unapređujemo kadrovsku politiku u zdravstvenoj ustanovi dok istovremeno pružamo šansu mladim lekarima za sticanje iskustva i osamostaljenje u ovom humanom pozivu“.

On je rekao i da gradsko rukovodstvo želi da se ovaj projekat sprovodi u kontinuitetu i bez prekida, nezavisno od javnog konkursa za prijem lekara. „Neto zarada za lekare biće oko 70.000 dinara, dok će medicinski radnici primati oko 40.000 dinara. Pratićemo kretanje zarada na republičkom nivou i trudićemo se da one budu usaglašene sa primanjima“ dodao je Milenković.

Na ovaj način u toku prošle godine lokalna samouprava obezbedila je radno iskustvo za 17 mladih lekara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare