Devet država Evropske unije potpuno ukinule kovid mere za ulazak putnika

LJUBLJANA-BUKUREŠT-BUDIMPEŠTA

Devet članica EU i Šengena u potpunosti je ukinulo kovid mere za ulazak u zemlju, jedan broj je ublažio režim ulaska, a ostatak zadržao mere za određene kategorije putnika, pokazuju podaci portala “Šengenvizainfo”.

Danska, Mađarska, Island, Irska, Norveška, Poljska, Rumunija, Slovenija i Švedska ukinule su sve mere za sve putnike za ulazak u zemlju.

Češka, Letonija i Holandija ukinule su ograničenja samo za putnike iz zemalja EU i članica Evropskog ekonomskog prostora (EEA), prenosi Al Džazira.

Kovid mere za ulazak u zemlju zadržale su Austrija, Belgija, Kipar, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Nemačka, Grčka, Litvanija, Malta, Portugalija, Slovačka i Španija.

Za ulazak u Austriju mora se posedovati i važeći sertifikat o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativan test.

Ista pravila važe za ulazak u Belgiju, Bugarsku, Hrvatsku, Nemačku…

Bez ikakvih ograničenja, Kipar pušta vakcinisane i osobe koje su preležale virus korona, dok ostali putnici, ako im je zemlja na takozvanoj zelenoj listi mogu ući sa negativnim testom, dok je za dolazak iz država sa crvene liste neophodan dodatni test.

Estonija je zadržala pravilo da samo vakcinisani i oni koji su preležali kovid mogu ući bez karantina u zemlju ili obaveze da se u njoj testiraju, prenosi “Al Džazira”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare