Deseti festival hip hop kulture „Dođi na Amfi“

NIŠ

Klub za osnaživanje mladih 018 po deseti put organizuje festival hip hop kulture „Dođi na Amfi“ 8. i 9. septembra na Letnjoj pozornici u tvrđavi.                      

Dođi na Amfi je nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju, da mladi mogu da se takmiče u različitim disciplinama i pokažu svoj talenat, da promoviše hip hop kulturu, da Niš dobije drugačije kulturne sadržaje koji su pritom svima dostupni i besplatni, i da promoviše pozitivne društvene vrednosti.                     

„Program ovogodišnjeg festivala će obuhvatiti graffiti showcase, nastupe mladih neafirmisanih izvodjača, plesne nastupe, takmičenje u dve plesne kategorije i glavni muzički program. Festival će pored domaćih izvodjača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstavljati različite elemente hip-hop kulture“, najavili su organizatori.

                    U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene: DJ Nick Sailor, Panika, Numero, Gerum, Dizzy, MCN, BCREW, Fox, Surreal, Mali Mire, DJ Cut Them (CZE), Maniak (CZE), Zverina (SVK), Smoke Mardeljano, Kendi, Grzi, Papi Jaaz, Igla, Elijah, Dzu, DJ Basic i Ding Dong.

                  Ove godine će Amfi imati dve kategorije u okviru plesnog takmičenja. Takmičenja, “2 vs 2 – All styles battle” i “1 vs 1 – Hip-hop battle održače se 9. septembra. Takmičari koji osvoje prvo mesto u ove dve kategorije dobiće novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dinara.

                 „Festival će biti održan uz poštovanje svih preventivnih mera Republike Srbije što je jedan od razloga za premeštanje festivala sa amfiteatra na Nišavi na Letnju pozornicu u tvrđavi. Kovid redari će na ulazu proveravati telesnu temparaturu posetilaca i dokaze o kompletnoj imunizaciji nekom od odobrenih vakcina, negativni PCR test, brzi antigenski test, kao i dokaz o preležanom virusu. Kako bi se kontrolisao broj posetilaca festivala besplatne karte će biti dostupne za sve zainteresovane. Podsećamo vas da je broj karata ograničen kako bi se obezbedilo dovoljno prostora za fizičku distancu na samom festivalu“, napominju u Klubu za osnaživanje mladih 018.

                    Festival hip hop kulture  „Dođi na Amfi – Vol.10“ je podržan od strane Međunarodnog Višegradskog Fonda, Austrijskog kulturnog foruma Beograd u okviru Austrijske ambasade u Beogradu,  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a pokrovitelj festivala je Grad Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare