Desete sportske igre mladih održane u Nišu

NIŠ

Desete sportske igre mladih, održane su u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Nišu, ove godine pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. Mališani različitog uzrasta imali su priliku da odmere svoje snage u različitim disciplinama i sportovima, a najbolje plasirane odlaze na državno prvenstvo koje se održava  u Banji Ždrelo.  Sportske igre maldih započele su paljem Olimpijskim  plamenom prijetaljstva.

                                 Osnovci su se ovom prilikom ogledali i nekoliko sportskih disciplina, odbojke, košarke, malog fudbala, a organizovao je i takmičenje izmešu dve vatre kao i trčanje na 60 mestara. Cilj igara nije bio toliko osvajanje nedalja koliko da mladi pokažu sportski duh i timski rad ali i da se kod njih odigne svest o zdravim stilovima života. Važna poruka koja je ovog puta upućena bila je i ta da se ukaže mladima na sve oblike vršnjačkog nasilja.

                               „Važno je da deca dođu da se takmiče. Od takmičara se ne zahteva da budu sprofesionalni sportisti. Najbitnije je da se prijave i da učestvuju na ovim igram. Svakome se sada pruža prilika da bude učesnik ovih igara“, kazala je Daliborka Delibašić PR Sportskih igara mladih.

                              Ona je dodala da u okviru kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, organizatori  žele da objasne deci da je važno pružati ruku protivniku i radovati se tuđoj sreći, uz poštovanje fer-pleja.    

                               Sportske igre mladih u Srbiji postoje punih deset godina. Spajanje dece regiona i karavan radosti i prijateljstva, dobar su način da se kroz sportske aktivnosti i druženje razvijaju sportske, motoričke sposobnosti, ali i ferplej u igri. Ovu manifestaciju podržao je Grad Niš i Sportski centar Čair. 

                               „Sportske igre mladih se u našoj zemlji održavaju od 2014. godine. Od samog početka prepoznate su kao inicijativa koja okuplja veliki broj dece širom našeg regiona. Ove igre su se godinama menjale i modernizovale kako bi privukle pažnju velikog broja dece, ali suština svega ovoga je druženje“, kaže Branka Aranđelović, direktora Sportskog centra „Čair“.

                              Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se od 10. jula u Banji Ždrelo. U drugoj polovini avgusta SIM-ovce očekuje i Međunarodna završnica gde će se družiti i takmičiti sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. (kraj) VP/MN         

               

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare