DESET MILIONA ZA DESET MEDIJSKIH KUĆA

LESKOVAC

 

Na osnovu konkursa koji je raspisan polovinom juna, komisija je odlučila da prihvati projekte 10 medijskih kuća, od 14, koliko je konkurisalo. Gradsko veće potvrdilo je odluku o tome kako će 10 miliona dinara  biti raspodeljeno medijima, o čemu opširnije piše najnoviji broj Nove Naše reči.

U ovom broju čitaoci mogu pročitati i koje je još važne odluke  donelo Gradsko veće – o aneksu ugovora koji će biti potpisan sa „Metoparking jugom“, u cilju zaštite interesa grada, za koje se parcele interesuju kompanije „Džinsi“ i „Jura“, u cilju proširenja proizvodnje, koje će projekte grad sufinansirati u oblasti socijalne zaštite i sporta, i kako će biti uređen prilaz kod Poljoprivredne škole.

Uoči.  26 Roštiljijade leskovački nedeljnik prenosi šta je rečeno na konferenciji za novinare, održanoj pre radnog sastanka organizatora, republičkih i gradskih službi koje su uključene u pripreme za predstojeću manifestaciju. Svaka služba će odgovorno raditi svoj posao, čulo se ovom prilikom, dok su novinari dobili odgovore na brojna pitanja, ali na pitanje – kolike prihode donosi Roštiljijada – odgovor je i ovoga puta izostao.

Nova Naša reč piše o merama aktivne politike zapošljavanja, u koje grad ove godine ulaže 18 miliona dinara, o otvaranju novog sportskog terene u Draškovcu, čiju je izgradnju finansirao grad, kao i o podsticajnim sredstvima koja će Fond za razvoj poljoprivrede izdvojiti u cilju stimulisanja poljoprivredne proizvodnje. Iz oblasti poljoprivrede Nova Naša reč piše o tome šta je to IPARD program, kao i o novim trendovima u sušenju bilja.

Ovaj broj piše o tome kako je protekao sastanak direktora svih škola sa teritorije grada sa rukovodstvom lokalne samouprave, i šta je tom prilikom rečeno.

Nova Naša reč prenosi intervju sa predsednikom srpskog pokreta Dveri Boškom Obradovićem, koji kaže da su alternativa i bivšoj, i sadašnjoj vlasti. Nova naša reč podseća čitaoce na to ko je bio Miodrag Veličković Mivel, dugogodišnji tehnički urednik Naše reči i dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja iz oblasti karikature.

Iz oblasti sporta Nova Naša reč piše o pobednici olimpijskog triatlona na Vlasinskom jezeru Ružici Šmelcerović, predstavlja gimnastičarki klub „Dubočica“ i piše o novostima u fudbalu.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare