Deponiju u Brzom Brodu pretvorili u sportske terene

NIŠ

                Ekipa “Prijatelja Brzog Broda” bila je bolja u košarkaškoj utakmici od ekipe Gradske opštine Medijana, a utakmica je odigrana na tek otvorenom košarkaškom terenu u tom niškom naselju. Teren je izgradila GO Medijana a za to je iz opštinskog budžeta izdvojeno 15 miliona dinara. Sportski kompleks je namenjen deci i mladima kao i ostalim žiteljima naselja. Inicijativa za izgradnju sportskog terena potekla je od građana Brzog Broda koji se okupljaju u Udruženje “Prijatelji Brzog Broda”.

          U parku u Brzom Brodu, koji je donedavno bio praktično divlja deponija, izgrađeni su teren za mali fudbal sa veštačkom travom i tribinama, teretana na otvorenom, sprave za dečiju igru, sedam venjaka, postavljeni su “solarno drvo” i “pametna klupa”, kao i podzemni kontejner. Park je opremljen podzemnim sistemom za navodnjavanje zelenih površina.  

           

           “Ovo je najveće ulaganje u infrastrukturu i sportske terene  naše opštine na jednom mestu. Potrudili smo se i da ovaj obodni deo Medijane dobije lice kao što ga ima centar grada. Nastavićemo sa oplemenjivanjem ovog prostora, pa ako nam sredstva dozvole, naredne godine planiramo i izgradnju staze za karting”, rekao je Nebojša Kocić, predsednik Opštine Medijana, koji je bio i igrač u basketaškoj “trojci” u utakmici sa ekipom iz udruženja “Prijatelji Brzog Broda”.  

             Rad udruženja Brzobrođana pokazao je na ovom primeru izgradnje da su građanske inicijative neophodne, kako bi žitelji niških naselja u sopstvenoj sredini obezbedili bolje komunalno-infrastrukturne uslove.

              “Okupilo se spontano, najpre, nekoliko nas prijatelja i počeli smo da predlažemo opštini šta treba naselju i sa opoštinom imamo odličnu saradnju. Park je uređen, ostalo je jedino da se doteraju neke sitnice, još da se uradi poneka staza i da se urede travnate površine. Kada je reč o naselju, u toku je izgradnja vrtića, a očekujemo da počne i izgradnja ambulante. Nadamo se da će u budućem periodu biti izgrađen i školski teren za osnovce u naselju”, rekao je Novak Popović, predstavnik Udruženja “Prijatelji Brzog Broda”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare