Deponija gori svakog vikenda, JP „Komunalac“ odbacuje odgovornost

BUJANOVAC

 

Na gradskoj deponiji, koja godinama predstavlja problem za lokalnu samoupravu i ozbiljnu pretnju po zdravlje ljudi, požari postaju uobičajena pojava, pogotovo vikendom.

Zbog čega u večernjim satima subotom i/ili nedeljom Bujanovac prekriva gust dim neprijatnog mirisa i da li su požari vikendom slučajnost ili deponija gori „po planu“, pokušali smo da saznamo od Ilira Taipija, tehničkog direktora JP „Komunalac“, u čijoj nadležnosti je deponija.

„Bilo kakve insinuacije da „Komunalac“ ima veze sa požarima su zlonamerne i netačne – naši radnici ne pale vatru, već je gase“, odgovara Taipi.

Naš sagovornik je naglasio da će problem sa gradskom deponijom biti trajno rešen kada na toj lokaciji bude izgrađena transfer stanica gde će se obavljati selektivno razdvajanje otpada. Kako je rekao, oprema je stigla, ali se čeka izgradnja objekta, što je u nadležnosti lokalne samouprave.

Opština Bujanovac je glavni projekat za izgradnju transfer stanice za upravljanje otpadom   dobila kao donaciju od Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU Progres još 2013. godine.

”Naša namera je da što hitnije transfer stanicu dovedemo u operativno stanje .U toku su građevinski radovi. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Koordinacionog tela, a cilj je da se radovi završe do kraja 2017. godine”, rekao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi juna meseca 2017. godine .

U maju 2018. godine Bujanovac nema transfer stanicu, ima dima I neprijatnog mirisa svakog vikenda.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare