Deo radnika Džinsija tražio zaostalu platu ispred bivše fabrike

LESKOVAC

Pedesetak radnika “Džinsija” okupilo se jutros ispred nekadašnjih prostora u kome je radila ta fabrika protestujući što im još uvek nije isplaćena plata za jun, zaostali putni troškovi za više meseci a nije im redovno uplaćivan ni radni staž.

Radnici su nam rekli da su došli ovde zato što znaju da je tu još uvek deo menadžmenta kompanije.

“Obećano je da će da isplate sve zaostale putne troškove i plate do 31. jula, ali ništa nije isplaćeno. To su obećali direktor Jasen i gradonačelnik Leskovca. Niko nam se do sada nije obratio. Proverio sam u PIO fondu, nije mi uplaćen radni staž za šest meseci. Neki radnici su tužili za staž”, rekao nam je Vladica Mitrović, koji je tri godine radio u „Džinsiju“.

Na pitanje zašto su došli ovde kaada je tu sad neki sasvim drugi vlasnik i zašto nisu otišli ispred uprave grada, Mitrović je rekao “i da idemo ispred opštine mislim da nema ništa od toga”.

” Ne nadam se mnogo povodom isplata. Strani investitori nas gledaju kao jeftinu radnu snagu, dalje, ovde su Turci maltretirali ljude, tukli i sve živo… Ja da udarim nekog u Tursku ne bih se vratio živ, a oni su postavili… direktor koji je udario odmah je sutradan bio direktor u ovoj firmi a za to je kriva naša vlast što je dozvolila stranim investitorima da se ponašaju kako hoće. Ovde čekamo da nam se neko obrati, jer su tu još uvek iz ljudskih resursa iz „Džinsija“”, dodao je on.

Na pitanje da li su dobili neko rešenje o otkazu Mitrović kaže da je on sam dao otkaz, ” jer moram negde da radim na nekom drugom mestu. Imam dete kući, kad dođu računi za struju ili vodu traže da se to plati.

Na pitanje da li su im stigla kolektivna rešenja o otkazu kaže da nisu.

“Zato kolege koje nisu dale otkaz ne mogu da se prijave na zavod, jednostavno čekaju”.

Ni Mitrović ni drugi radnici ne znaju da li „Džinsi“ još postoji, ni da li je u stečaju.

Na protestima je bio znatno manji broj ljudi od broja radnika Džinsija a njihove kolege kažu da “Neki ne smeju, mnogo šta im je obećano”. (kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare