Deo demonstranata do jutra bio na auto-putu kod „Arene“

BEOGRAD

Deo učesnika trećeg po redu protesta “Srbija protiv nasilja” proveo je noć blokirajući deo međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod “NIS” pumpe. U subotu ujutro oko šest sati blokada je okončana i saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Fonet/ Marko Dragoslavić/FoNet

Okupljeni su u petak naveli da neće od blokade odustati dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Uz nekoliko postavljenih šatora, demonstranti su postavili i vreće za spavanje i baštenske stolice, a kako su učesnici protesta noćas rekli reporteru agencije Beta – tu ostaju do daljeg. Ipak, ujutru su se razišli.

Na blokadi, gde je po procenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je bio deo poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.

Protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je u petak uveče oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, posle čega je nekoliko desetina hiljada građana prošetalo kroz Ulicu Kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na autoputu.

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Izvor: N1/Beta

Foto:ZAJEDNO

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare