Demokrate Srbije povodom objavljivanja detalja iz istrage u slučaju Belivuk

BEOGRAD-LESKOVAC


Demokrate Srbije pozivaju tužilaštvo da se u svom radu pridržava zakona i da prestane da uznemirava građane, saopšteno je iz te stranke.

” Svojim radom Zagorka Dolovac je i ranije diskreditovala funkciju Republičkog  javnog tužioca, i celog tužilaštva, na šta su Demokrate Srbije upozoravale.     

Poslednja u nizu nezakonitosti je objavljivanje dela izjave Veljka Belivuka date prilikom saslušanja u tužilaštvu.

Pitamo u skladu sa kojim propisom je tužilaštvo ovu izjavu dostavilo medijima?

Pitamo ko je Aleksandru Vulinu, mimo svih zakona i pravila, omogućio da prikazuje potencijalne dokaze javnosti preko televizije sa nacionalnom frekvencijom?

Ovakvim ponašanjem se ugrožava postupak kome je data ogramna medijska pažnja zarad sticanja političkih poena Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina. Tužilaštvu bi morali biti poznati propisi o tome kako se obavešava javnost o istrazi, u kojoj je javnost isključena i u kojoj se moraju štiti podaci o ličnosti.

Umesto da povodom navedene izjave tužilaštvo formira poseban predmet u okviru koga će saslušati Belivuka i ostale članove njegove grupe, u kome će od istih tražiti da predlože dokaze za tvrdnje koje su do sada iznete, tužilaštvo prepušta da mediji pod kontrolom SNSa vode istragu.

Ovakvim postupanjem se umesto u sudovima sudi u tabloidnim medijima. Još jednom pozivamo tužilaštvo da svojim postupanjem Srbiju načini civilizovanom državom.

Nekoliko navoda iz izjave Belivuka, svakako treba proveriti, kako one oko prestanka pogrdnog skandiranja Aleksandru Vučiću, tako i navode oko suzbijanja protesta taksista. I za jedne i za druge navode postoje brojni svedoci, a jasno je da su obe stvari sprečene pretnjama i obračunima, za koje po ovim tvrdnjama ima saizvršilaca ili podstrekača.

Takođe, izjava Belivuka još jednom potvrđuje da je bezbednost na paradi ponosa uvek zavisila od nacionalističkih političkih stranaka i od njihove sprege sa huliganima.

Da bi javnost bolje razumela metode prisile i širenja straha koje koristi režim, pitamo SNS da li je Belivuk član njihove stranke od 2011.godine? Da li je članstvo u SNSu Belivuku omogućilo da se celu deceniju bavi kriminalom, pod zaštitom političara? pita ova stranka .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare