KANCELARIJA ZA MLADE DELILA KABINETSKI BILTEN

LESKOVAC

U organizaciji Kacelarije za mlade , koja postoji pri  Agenciji za lokalni ekonomski razvoj (ALER) u Leskovcu i finansira se iz budžeta grada , danas je u centru grada promovisan i građanima deljen prvi broj biltena „Leskovački glasnik“ koji je pokrenuo kabinet gradonačelnika.

„Ono što je karakteristično za prvi broj koji se danas deli, je to da smo se u tom broju osvrnuli na 2015. godinu. Obuhvatili smo neke najvažnije projekte. U toku je priprema i drugog broja, koji bi treabalo da izađe iduće nedelje, i u tom broju neke od tema biće kupalište u Vučju, postrojenje za preradu voda u Gradištu, dakle, sve ono što je urađeno od početka godine pa do danas, rekla je pomoćnica gradonačelnika Leskovca  Ana Jovanović.

Ona je rekla i da je  organizacija „Transparentnost Srbija“ Leskovacu dodelila četvrto mesto kada je o transparentnosti reč, i naglasila da će tome, pored otvorenosti u radu i stalne komunikacije sa medijima, svakako doprinos dati i gradski bilten koji će izlaziti jedanput mesečno.

Na pitanje novinara da li je izdavanjem ovog glasila lokalna samouprava prekršila Zakon o infromisanju, po kome jedinici lokalne uprave nemaju pravu da budu osnivači javnih glasila, Jovanović je odgovrila:

„Pre nego što smo krenuli sa pripremom i izdavanjem „Leskovačkog glasnika“, informisali smo se i videli da i neki drugi gradovi potpuno slobodno izdaju te biltene. Svako ko se bavi novinarsvom kada uporedi novinu i glasnik, može da vidi da tu i te kako ima razlika. U današnje vreme kada su društvene mreže toliko popularne i kada toliko mogu da se iskoriste za svaku vrstu promocije, sigurno ne bismo upotrebili jedan ovakav način da vršimo promociju“, rekla je Jovanović.

Za ovaj bilten je iz budžeta grada Leskovca izdvojeno 600.000 dinara a uredjuju ga ljudi angažovani u kabinetu gradonačelnika i plaćeni iz budžeta grada..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare