Delegacija Svetske banke sa gradonačelnicima Leskovca i Vranja

VRANJE-LESKOVAC-VLADIČIN HAN

Delegacija Svetske banke ,koju je činilo osam izvršnih direktora, na čelu sa Vernerom Gruberom koji predstavlja Srbiju u Bordu direktora ove institucije, sastala se juče u Vranju sa gradonačelnicima Leskovca i Vranja Goranom Cvetanovićem i Slobodanom Milenkovićem i predsednikom opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Leskovca .

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, preduzeća „Koridori Srbije“ i direktori preduzeća iz ovih sredina koja su angažovana na izgradnji Koridora 10.
Na sastanku je bilo  reči o ekonomskom aspektu projekta izgradnje Koridora 10, kao i o problemima koji su se javljali tokom izgradnje.
Na skupu se, između ostalog, čulo da je za izgradnju Koridora 10 i Koridora 11 angažovana do sada preko 600 domaćih preduzeća i više od 30 000 ljudi, od čega je najveći broj radnika angažovano upravo preko srpskih podizvođača.


Posebna pažnja bila je posvećena rešavanju žalbi građana.


Visoka delegacija Svetske banke zahvalila se lokalnim samoupravama na pruženoj podršci i iznetim mišljenjima o mehanizmima koje treba primeniti u realizaciji novih projekata, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare