Delegacija kineskih privrednika i ambasador Li Mančang  u poseti Nišu

NIŠ

Danas se u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima sastao sa delegacijom privrednika iz NR Kine koju je predvodio Njegova ekselencija ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Na sastanku je razgovarano o eventualnim zajedničkim projektima Grada i kineskih privrednika: regionalnoj deponiji i zameni kompletne ulične rasvete u gradu. O tome da li će kineske kompanije investirati u izgradnju regionalne deponije „Keleš“, znaće se nakon sastanka koji će biti održan u narednih mesec dana u Ministarstvu rudarstva i energetike. Ambasador I Mnčang se nada da će dogovor biti postignut na obostranu dobrobit.

Kako je rekao gradonačelnikDarko Bulatović kada je reč o o izgradnji deponije, moraju se poštovati zakoni,  postoje uslovi koje treba da se ispune, te je zbog toga neophodno je pre nego se daju konkretni predlozi , potrebno je održati sastanak u nadležnom ministartvu,

 Predstavnici Grada Niša izložili su i projekte izgradnje logističkog centra, Naučno-tehnološkog parka ali i lakog šinskog saobraćaja. Ovo su projekti koji mi mogli  da se realizuju u saradnji sa kineskim partnerima. Kineske kompanije spremne  su da investiraju i u projekat zamene ulične rasvete.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i NJ:E. Ambasador Li Mančang složili su se da su potencijali za saradnju veliki i da, nakon što budu obavljene dodatne konsultacije i analize, možemo očekivati konkretizaciju onoga o čemu se danas razgovaralo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare