Dečji hor “Zvezdice” : Nešto lepo

LESKOVAC

Neuobičajen koncert održao je Gradski dečji hor „Zvezdice“ pod nazivom „Nešto lepo“ u sali Narodnog pozorišta. Bila je to kombinacija klasičnog nastupa hora, pozorišne predstave i video projekcije.

Umetnički rukovodilac ovog programa je Jelena Cvetković Crvenica, a scenario je napisao Stefan Tićmi, koji kaže da pokušao da ljudsku toplinu provuče kroz scenu u saradnji sa „Zvezdicama“.

„To je bio pravi izazov, smislili smo dečaka koga smo nazvali Toto, a koga je igrao Janko Bosiljčić, napravili sa Lazarom Tomićem miks video i monologa… Mi nismo hteli da budemo glavni na sceni, Toto je nekako sporedna uloga na bini, neko ko upotpunjuje i nadomešćuje hor. Nešto slično sam radio na sličan način sa Leontinom na Dečjem beogradskom proleću i imam pozitivna iskustva. Inače, ovo je i deci novo, mislim da je i njima to zanimljivo. Ovo je, ipak, nešto što razbija tu uobičajenost, svakodnevnost… Plaaniramo da i dalje sarađujemo, radimo i neke rep pesme, rep spotove, uvek je zanimljiv taj odlazak u nešto što je potpuno drugačije.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare