Dečji festival na Leskovačkom karnevalu

smart

LESKOVAC

Na desetom, jubilarnom Dečjem festivalu u Leskovcu, koji se održava u sklopu Karnevala, nastupilo je 17 plesnih grupa sa učesnicima iz naše zemlje, ali i Makedonije i Bugarske.

Titula najbolje pripala je plesnoj grupi iz leskovačke škole plesa ,,Step by step,, , dok je za najbolju masku nagrađena ekipa iz osnovne škole,, Vuk Karadžić u Leskovcu a za najbolju koreografiju ,,Dandelion ,, iz Lebana.

Ova manifestacija započela je defileom bebi mažoretkinja , povorkom plesnih grupa i članova Federacije evropskih karnevalskih gradova u prisustvu internacionalnog potpredsednika Josipa Silova i članova feederacije Aleksandra Cicimova , Aleksandra Vaskovića , kao i predsednika FECC-a za Srbiju Gorana Cvetanovića.

Na kraju večeri na opšte iznenađenje publike nastupio je sasvim spontano i igrač iz Egipta koji je izveo nacionalni ples ove zemlje , tako da su leskovčani mogli da uživaju i u zvucima orijenta.

smart

Posebnu pažnju brojne publike na leskovačkoj Širokoj čaršiji izazvao je nastup majstora vatre koji je bio revijalnog karaktera, a učesnici iz Srbije i Makedonije kažu da im je najveća satisfakcija bio aplauz publike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare