Dečje klinike dobijaju magnet i skener

NIŠ

  U ovoj godini očekuje se realizacija nekoliko važnih projekata koje niški Univerzitetski klinički centrar Niš radi u saradnji sa Ministrstvo zdravlja. Jedan od njih je i proširenje Dečjih klinika.

       „U ovoj godini očekujemo da se realizuje plan za Dečje klinike gde će se uz pomoć Ministarstva zdravlja napraviti novi prostor u kome će se smestiti magnet, a skener koji će koristiti samo ove klinike biće smešten unutar same zgrade, a da bi to bilo funkcionalnije preuredićemo malo prostor. I dalje je u projektu i Pet-sken. To je državni projekat, a sve ostalo rešavamo u hodu i pokušavamo da nabavimo novu opremu. Tu su endoskopski stubovi, neuronavigacija za Kliniku za neurohirurgiju, mašina za ekstrakorporalni krvotok  za kardiohitutgiju, potom neke druge potrebe za hirurške klinike. Radimo iz dana u dan za sve što je potrebno“, kazao je profesor dr Zoran Parišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

      Direktor UKC-a Niš profesor dr Zoran Perišić, rekao je da su u toku radovi na rekonstrukciji Infektivne klinike i Klinike za kardiologiju, a radi se i na tome da se dobiju sredstva i za renoviranje Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare