Dečija likovna kolonija

LESKOVAC

I ove godine Dom kulture Pečenjevce organizuje 24. Dečiju likovnu koloniju „Na krilima mašte“, koja će biti održana na Vlasinskom jezeru.

Na koloniji učestvuje po jedan učenik iz svake od leskovačkih osnovnih škola po izboru predmetnih nastavnika, ukupno njih 22.

V.d. direktor Doma kulture Pečenjevce Miroslav Stanojević kaže da su se oni već međusobno upoznali, jer su pre mesec dana imali jednodnevni izlet i slikali predele oko Jašunjskih manastira.

U ime lokalne samouprave, koja je pomogla ovu manifestaciju sa 400.000 dinara, uspešan boravak na koloniji poželela je Brankica Stamenović, članica gradskog veća.

„Verujem da će ovi mladi slikari imati prilike da pokažu svoj talenat i da se inspirišu lepotama Vlasinskog jezera, da još više unaprede svoja znanja i veštine, kako bi imali pozitivne i lepe rezultate koji će biti prezentovani u Domu kulture u Pečenjevcu.“

Sa decom će na Vlasinskom jezeru raditi akademski slikar Dejan Nedeljković, koji se nada da će uspešno provesti pet dana u ambijentu gde će se deca susreti sa prirodom koja je u velikoj meri netaknuta.

„Prirodom koja je netaknuta ljudskom rukom, a opet je čarobna i neobična. Deca će moći da izraze svoje ideje i kreativnost na pločama koje smo im spremili. Boje i kompozicije će zavisiti od svakog deteta koje će po svom temperamentu i senzibilitetu to preneti na tu divnu ploču, koju mnogi jedva čekaju da vide po povratku.“

Po evidenciji Doma kulture Pečenjevce kroz Dečiju likovnu koloniju „Na krilima mašte“ do sada je prošlo više od 600 dece, a više od dvadeset njih su postali akademski slikari.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare