Dečaka iz Leskovca udarila struja na teretnom vagonu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

U železničkoj stanici Leskovac sinoć u 20.40 sati, od strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge teže je povređena mlađa muška osoba, koja se popela na teretni vagon, saopšteno je iz Infrastuktura železnice Srbija.

Dečak se popeo na teretni vagon raspuštenog voza, koji se nalazio na trećem staničnom koloseku i tom prilikom je doživeo strujni udar iz kontaktne mreže koja se nalazi iznad pruge, dodaje se u saopštenju

Kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti, upozoravaju iz Infrastuktura železnice Srbije .

Da bi u takvim situacijama došlo do strujnog udara, nije neophodno da se dodirnu vodovi kontaktne mreže, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može da bude i nekoliko metara udaljeno od kablova.

„Mladić je najverovatnije ušao u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar“, navodi se u saopštenju.

Tinejdžera sa teškim povredama i opekotinama Hitna pomoć je sa mesta nesreće transportovala na dalje lečenje u Beograd.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je ponovo apelovala i upozorila, posebno mlade, da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da uđu u strujno kolo iz kontaktne mreže iznad železničke pruge i tako direktno ugrožavaju svoj život, a posledice najčešće budu tragične.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare