DECA I RODITELJI NEPROPISNO PRELAZE ULICU

VRANJE

Šezdeset posto prelazaka ulica u blizini tri osnovne škole u Vranju dece same, ili u pratnji roditelja, odvija se na nepropisan način koji ugrožava bezbednost pešaka I saobraćaja, pokazalo je istraživanje koje je izvršeno u blizini osnovnih škola „Radoje Domanović“, „Branko Radičević“ i „Svetozar Marković“.

Na osnovu sprovedenog istraživanja u blizini tri osnovne škole u Vranju, na uzorku od 2.984 prelazaka ulice dece i dece sa roditeljima, utvrđeno je da čak 1.792 prelazaka ili 60% od ukupnog broja bilo nepravilno tj. izvršen je prelazak na crvenom signalu na semaforu za pešake ili van pešačkog prelaza, što je zabrinjavajući podatak.
Samo 1.192 prelazaka dece i roditelja sa decom (40%) je bilo pravilno. U
ovo istraživanej je uradjeno radi sagledavanja stepena ugroženosti dece u blizini ove tri osnovne škole.
Na osnovu predloga saobraćajne struke za unapređenje stanja, odrađeni su projekti saobraćajne signalizacije za zone ovih škola.
U sklopu izrade elaborata, održana su predavanja uz prisustvo učenicika, učitelja, nastavnicika i roditelja na kojima su prikazani problemi u zaštiti dece i način njihovog rešavanja.
Gradsko veće je na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja odobrilo šest miliona dinara za uređenje zona škola u 2016. godini.
Na osnovu predloga Saveta, Direkcija za razvoj i izgradnju se priključila akcijama povećanja bezbednosti dece u saobraćaju obezbedivši 600 metara pešačke ograde.
U skladu sa definisanim prioritetima i urađenim projektima, postavljanje ograde je već počelo u blizini OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare