Deca opet u vrtiću “Bambi”

LESKOVAC

Nakon višemesečnog prekoračenja roka radova na rekonstrukciji konačno su deca krenula u vrtić „Bambi“. Sanacija je obuhvatila rekonstrukciju krova, zamenu stolarije i fasade.

Radovi su koštali šest miliona dinara, a obezbedilo ih je Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografsku politiku.

Tim povodom u vrtiću je održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da on “sa svojim timom nastoji da sve odluke i projekte koje donesu sprovedu u delo na vreme”.

„Mi smo ispoštovali sve zakonske propise i čak uradili i ono što nikad ne radimo, a to je da smo izvođaču radova novac uplatili avansno”, rekao je Cvetanović koji nije objasnio zašto je, zapravo, novac unapred uplaće izvodjaču radova na koga se on lično nekoliko puta žalio novinari.

“Želja i dužnost nam je da roditeljima, vaspitačima i deci omogućimo brže rešavanje problema. Dugujem izvinjenje zbog problema koji su nastali tokom realizacije ovog projekta zbog neodgovornog izvođača, ali ostaje da je projekat završen na dobrobit dece na čemu se svi zajedno najviše i najposvećenije zalažemo. Smatram da oni koji biraju izvođače radova treba da vode računa da se ovakve greške ne ponavljaju.“

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić rekao je da ne postoji opravdanje zbog kašnjenja radova.

„Sva odgovornost je na izvođaču zbog toga. Oni su umesto za 60 radove završili za 210 dana. Nama je cilj bio da deca što pre uđu u vrtić, jer da smo raskinuli ugovor morali bi da idemo na rebalans budžeta, izmenu plana nabavki novo pokretanje postupka i, da smo to uradili, ni do danas ne bi bili završeni radovi. Nakon podnošenja izveštaja izvođača radova odlučiće se kakve će sankcije biti podnete zbog nepoštovanja roka za okončanje radova,“ objašnjavao je Nikolić.

U vrtiću „Bambi“ boravi stotinak dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare