Deca još odmaraju ali se časovi moraju nadoknaditi

NIŠ

Školski raspust, zbog epidemiološke situacije sa sezonskim gripom, produžen je na teritoriji cele Srbije do ponedeljka 24. februara. Načelnik školske uprave u Nišu, Dragan Gejo, izjavio je da će se propuštena nastava biti nadoknađena, ali se još ne zna na koji način. Smatra da to moće da bude i produžetkom časova na 60 minuta, umesto regularnih 45 i dodaje da se nadoknada radnim subotama do sada nije pokazala efikasnom jer veliki broj dece se tog dana ne pojavi na nastavu. U svakom slučaju nadoknada izgubljenih časova biće u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete.

                    “Svaka škola ima svoj način i plan nadoknade časova, ali se pokazalo se da je najbolje da produže časovi.Primera radi umesto 45 minuta čas može da traje 60. Profesori imaju nekoliko dana da obrade ono što su propustili, da utvrde gradivo, da se završi testiranje i ocenjivanje učenika. Mora se voditi računa o ocenjivanju učenika i pravilniku koji reguliše tu oblast. Tu su svi osetljivi pa nastavnici i direktor moraju da se ponašaju onako kako je propisano zakonom”, kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

                    On dodaje da časovi koji su izgubljeni moraju da se nadoknade, a plan i program u potpunosti realizovan.

                    Ministarstvo prosvete je produžilo zimski raspus na preporuku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Batut” kako bi se sprečilo širenje epidemije gripa koja je proglašena u nekoliko okruga, a među njima je i Porotski okrug čije škole pripadaju Školskoj upravi u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare