Danijel Kamberi: “Pisao sam o sebi da bih pomogao drugima”

NIŠ        

          Danijel Kamberi (22) iz Niša autor je romana “Potraga za sobom” koji se već nalazi u prodaji, a kako sam kaže, njegova želja je bila da ovim štivom osnaži sve one koji u nekom trenutku pomisle da su ostali bez izlaza u borbi sa nedaćama koje im je doneo život. Poruka njegovog romana je da svako mora da postavi sebi cilj ka kome će ići bez obzira na prepreke koje se nalaze pred njim. Roman je svojevrsna biografija ovog mladog Nišlije, a posvetio ga je svojoj deci i ostavlja im ga kao najveće blago koje ima pored porodice, supruge Kristine Uskovoć i dve devojčice, ćerke Valerije (3) i Viktorije (1).

                 Porodica je bez krova nad glavom. Hladne zimske dane proveli su u Prihvatilištu Centra Mara gde je Danijel i stavio tačku na svoj prvenac, roman “Potraga za sobom”.

                 “Roman je autobiografija sa malo fiktivnih delova. I sam naslov romana kaže da se radi o čoveku koji traga za ličnom srećom, traži sebe,  traži neki svoj talenat kako bi uradio nešto sa svojim životom i ne dozvoljava  da mu vreme prolazi uzalud. Poruka  romana je poziv na akciju, da se svako trgne iz te letargije, da nacrtaju svoj plan, da kažu “ja to želim da radim i ja to mogu”. Potrebno je da svako radi nešto što voli, jer samo tako može da dođe do svog cilja. Čovek koji radi  nešto što ne voli po pravilu odustaje od toga i ostaje bez cilja”, objašnjava Danijel Kamberi.

                  Kaže da je počeo da piše sa 14 godina. Drugarica mu je poklonila dnevnik, a on je počeo da popunnjava njegove listove.

                   “Shvatio sam da kada čovek izbaci sav bes, tugu i bol iz sebe, oseća se lakše. Kasnije sam počeo da pišem tekstove za rep muziku. Tada sam shvatio da sam talentovan za pisanje i posvetio sam se tome. Na taj način želim da motivišem druge da i oni izađu u javnost i ohrabre nekog da krene putem koji vodi ka nekom rešenju”, dodaje Kamberi.

                    Dodaje da je bilo puno teških trenutaka u njegovom životu. Od svoje šeste godine je u Domu Duško Radović. Kasnije je boravio u hraniteljskim porodicima i promenio ih je tri. Treća hraniteljska porodica u Nišu mu je pomogla da krene da se obrazuje.

                    Daniel Kamberi sada ima porodicu kojoj je posvećen koliko i pisanju. Još uvek nemaju svoj dom u kome bi pronašli porodični mir, ali on ne odustaje od toga da pronađe rešenje.

                   “Ne želim da razmišljam o negativnim stvarima, jer me to sputava. Razmišljam pozitivno. Mislim da samo tako mogu sve da uradim. Ne verujem u “nemoguće”, jer to znači da  odustajem od borbe i da ne mogu dalje. Čovek koji misli da može sve će svakako doći do svog cilja”, poručuje Danijel Kamberi.

                Porodica Kamberi sada živi kod majke Danielove supruge. Njih desetak deli nekih 40 kvadrata. Povremeno je radio na građevinama, ali je trenutno bez posla. Njegova jedina želja je da svojoj porodici obezbedi sve ono što on nije imao. Za svoju decu kaže da su one njegovo najveće bogostavo koje ima i da je roman napisao zbog njih.

                  “ Nemam bogatsvo da im ostavim, one su moje najveće bogastvo i zato sam im napisao  priču o svom životu”, kaže Kamberi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare