Dani Vlasotinca

VLASOTINCE

Nastupom dece iz Predškolske ustanove “Milka Dimanić” danas u 17h,  u sali Kulturnog centra u Vlasotincu,  počinje manifestacija Noć muzeja. Na istom mestu, u 18h, pozorišnu predstavu izvešće učenici OŠ “Siniša Janić”, a od 20h u sobi stare srpske grafike predavanje na temu Doprinos Vlasotinčana napretku Beograda 30-tih godina prošlog veka održaće profesor Saša Stanković. Na istom mestu, od 22 sata, biće prikazan film Kučevista, autora Nebojše Ilića. Do jedan sat iza ponoći posetioci će moći da razgledaju postavke Zavičajnog muzeja u Vlasotincu.

Manifestacija Noć muzeja deo je programa Dani Vlasotinca u okviru koga će u ponedeljak 22.maja u 11.30, rezanjem slavskog kolača, biti obeležena gradska slava – Prenos moštiju Svetog Nikole, u narodu poznatija kao “letnji” Sveti Nikola. Istog dana, u galeriji na keju biće otvorena izložba Skobaljić grad, slikara iz Vučja Bate Anđelkovića, a potom će biti reči i o gradskoj slavi i patrijarhu Pavlu.

U utorak 23.maja od 18h u galeriji Kulturnog centra održaće se promocija knjige Češljanka, autora Slađane Rajković I Dragomira Radovanovića. U sredu, na istom mestu I u isto vreme, gimnazijalci iz Lebana izvešće predstavu Životinjska farma.

Dani Vlasotinca, kako je predviđeno, završiće se u ponedeljak 29.maja, predavanjem na temu Haški tribunal kao nastavak bombardovanja Srbije, koje će u sobi stare srpske grafike s početkom u 19.30 održati profesor Marko Atlagić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare