Dani Vlasotinca od subote do četvrtka

VLASOTINCE

Povodom gradske slave Vlasotinca, dana prenosa moštiju svetog oca Nikolaja, Kulturni centar organizuje višednevnu manifestaciju Dani Vlasotinca, saopšteno je iz kabineta predsednika te opštine.
U subotu 22.maja u 12 sati, kod Krsta, obaviće se rezanje slavskog kolača. U 13.30, na platou ispred sale Kulturnog centra i u njenom holu, održaće se izložba fotografija inspirisana filmom „100“, posvećenom veku postojanja FK Vlasina. Pola sata kasnije, u sali Kulturnog centra održaće se premijera filma „100“ autora Nebojše Ilića Ilketa.
-Ulaznice za filmske projekcije biće besplatne i mogu će da se podignu u staroj zgradi Kulturnog centra radnim danima od 7 do 15 sati. Broj mesta je redukovan zbog poštovanja protivepidemijskih mera – kaže direktor Kulturnog centra Branislav Katić.
U okviru manifestacije Dani Vlasotinca održaće se još dve projekcije filma „Sto“. U ponedeljak 24.maja i u sredu 26.maja, u 18 sati, takođe u sali Kulturnog centra, građani će moći da pogledaju ovo, najnovije, ostvarenje vlasotinačkog autora.
U utorak, 25.maja u Spomen parku Staro groblje biće obeležen međunarodni dan nestale dece u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“, Udruženja „Bezbedno dete“ i Kulturnog centra.
Dani Vlasotinca završavaju se u četvrtak 27.maja, otvaranjem izložbe slika Stefana Petrovića „Čujte Srbi“ u Galeriji Zavičajnog muzeja u 19 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare