Dani višnje 2021. u Radonjici

LESKOVAC

Domaćin 6. po redu manifestacije „Dani višnje“ bilo je selo Radinjica, gde su se, po tradiciji, okupili proizvođači ovog voća, a zainteresovani poljoprivrednici imali su priliku da čuju predavanja Poljoprivredne stručne službe, nakon čega je je započet kulturno umetnički program. Nagradu za najbolju višnju dobio je Lazar Mišić, najveću površinu pod višnjom ima Bojan Tončić, a kao najmlađi proizvođač nagrađen je Nikola Mihajlović. Na ovogodišnjim Danima višnje organizovano je i takmičenje u brzom čišćenju višanja, gde je najbolja bila Slavica Kocić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poželeo je proizvođačima dobar plasman i puno uspeha u daljem radu i nagalsio da se organizovanjem ovakvih aktivnosti promovišu naša ruralna područja.

„Na taj način i motivišemo mlade ljude da se okrenu ka poljoprivrednoj proizvodnji. Poljoprivreda je razvojna šansa leskovačkog kraja, kao i čitave Srbije.“

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pomocnik Bob
Pomocnik Bob
1 godina pre

Od nagradjenih samo Bojan Toncic ima zasade visnje. Ostala dva nagradjena ne.

Sramota
Sramota
1 godina pre

Vi iz Radonjice ste sramota za sve visnjare iz Leskovca. Pa da li Vam cena od 50 dinara koju veoma teško možete da dobijete ili 30 dinara za drugu klasu pokriva makar uložena sredstva ,rad, hemiju..Još Vas i faraon hvali ili se smeje Vašoj gluposti.pa vi niste normalni sta radite.

Pomocnik Bob
Pomocnik Bob
1 godina pre
Odgovori  Sramota

Pa nema visnjara to je sustina i lepota cele ove bajke.