Dani turizma u Nišu

NIŠ

Inovativni koncept 21. Međunarodnog sajma turizma u Nišu – Dani turizma, održaće se u periodu 25. – 27. septembra sa ciljem očuvanja tradicije sajma turizma u Nišu i uspostavljanja novog brenda za promociju turizma na jugoistoku Srbije.

                            Program se održava u periodu Svetskog dana turizma i ima za cilj brendiranje i uspostavljanje novog koncepta promocije turističke ponude grada i okoline, u skladu sa globalnom epidemiološkom situacijom i uz poštovanje mera zaštite od virusa Vlade RS.

                           ‘’Turistička organizacija Niš će okupiti rukovodstvo turističkih organizacija iz Srbije, kao i visoke predstavnike krovne Turističke organizacije Srbije. TON će dodeliti zahvalnice za podršku umrežavanju TO sa područja jugoistoka Srbije TOS-u i Gradonačelnici Grada Niša Dragani Sotirovski za postavljanje sektora turizma na važno mesto u strategiji ekonomskog razvoja grada’’- kažu u Turističkoj organizaciji Niš.

                           Zbog aktuelne epidemiološke situacije i ograničenog broja učesnika programa  Dani turizma u Nišu, u programu će učestvovati samo gosti sa pozivnicama organizacionog odbora domaćina.

                           Prvog dana održavanja manifestacije, 25.septembra, biće organizovana Konferencija  „Turizam južne i istočne Srbije“ u Nišu. Istog dana gosti će obići Nišku tvrđavu u pratnji licenciranog vodiča TON-a.

                            Konferencija će imati nekoliko sesija – Značaj regionalnog umrežavanja turističkih organizacija pod krovom Turističke organizacije Srbije i kongresnog turizma,

 Prezentacija Studije o integralnom turističkom prozvodu južne i istočne Srbije, Značaj i uloga turističkih vodiča za razvoj turističkih proizvoda,  Uticaj manifestacija na turističku atraktivnost grada i regije, teme se o kojima će biti reči na sesijama.

                            Tokom održavanja manifestacije biće potpisan i Sporazuma o saradnji između turističkih organizacija jugoistoka Srbije i sastanak kongresnog biroa TOS i hotelijera iz Niša.

                            Drugog dana, 26.septembra,  biće organizovana studijska poseta za goste konferencije „Tvrđave jugoistoka Srbije Nišava-Toplica, Niš-Prokuplje“

                           Promenadni sajam turizma Srbija u srcu u Nišu i radni izlet planiran je za 27.septembar. Tog dana učesnici manifestacije obići će infocentar u Obrenovićevoj ulici,  Stambol kapiju u Tvđavi i Digitalni muzej. Organizovaće se i jednodnevni izlet ‘’Duhovno i prirodno blago nadomak Niša’’  koji obuhvata obilazak Vizitorskog centra Cerjanska pećina, Latinske crkve, Manastira Sveti Jovan i spomenika Čegar za lokalne turoperatere i menadžment srednjih i osnovnih škola sa područja grada Niša. Cilj je povezivanje i kreiranje jednodnevnih edukativno promotivnih programa izleta

za učenike da upoznaju svoj grad i okolinu i razvoja višednevnih programa đačkih ekskurzija na području Niša i jugoistoka zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare