Dani karanfila u Vranjskoj Banji

 

VRANJE

 

Predstojeći vikend u Vranjskoj Banji rezervisan je za tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju „Dani karanfila“.

Manifestacija, 53. po redu počeće kao i uvek budilicom uz učešće trubača. Prvog dana predviđena je i promocija starih srpskih jela, lovačkih i ribolovačkih specijaliteta. Pripremljena je i retrospektivna izložba fotografija sa svih prethodnih manifestacija, od osnivanja do danas.

Vranjska Banja dani karanfila

Deo programa posvećen je i najmlađima tako da će u subotu poslepodne biti organizovan maskenbal i defile najmlađih učesnika.

U nedelju, 7. avgusta pored KUD „Vrelac“ učestvovaće i duvački orkestar Dejana Avdića. Biće održan turnir u šahu sa preko 60 prijavljenih takmičara i otvoreni etno i sajam knjiga.

Centralni događaj je izbor za „Mis karanfila“. Nakon izbora najlepih devojaka nastupiće beogradska grupa „Trik fx“.

Obezbeđene su privlačne nagrade, a ove godine je karakteristično to što učestvuju samo punoletne devojke  koje će biti odevene u prigodnoj garderobi, kako dolikuje ovakvoj jednoj manifestaciji, kaže zamenik predsednika Gradske opštrine Vranjska Banja, Dragan Sentić.

Vranjska Banja dani karanfila 1 Vranjska Banja dani karanfila 3

„Dani karanfila“ se organizuju u okviru „Banjskog kulturnog leta“. Prvi put su organizovani 1963. godine. Tada je najlepu devojku birala publika. Devojka koja dobije najviše karanfila dobila bi titulu „Karanfil devojče“. Već godinama najlepšu devojku bira stručni žiri.

Ovogodišnja manifestacija koštaće mnogo manje nego prošle godine, kaže Sentić. Predviđen je budžet od milion dinara.  Gradska opština Vranjska Banja obezbedila je 450 hiljada, a ostalo sponzori. Prošlogodišnja je koštala 2,5 miliona dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x