Dani kapetana Lešija u Bujanovcu, koncert na trgu

BUJANOVAC

U domu kulture u Bujanovcu juče je počela manifestacija  “Dani komandanta Lešija” , kojom Albanci obeležavaju 16 godina od pogibije jednog od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medvedje (OVPMB) Ridvana Ćazimija.

 

U okviru ovih dana, koji će trajati do 25.maja   predviđeno je odigravanje fudbalske utakmice , odlazak do  mesta Lešijeve pogibije, poseta muzeju posvećenog Lešiju, održavanje festivala folklore na kome će učestvovati kulturno umetnička društva iz Albanije, Kosova , Preševa I Bujanovca  na gradskom trgu i polaganje venaca na grob Ridvana Ćazimija u Velikom Trnovcu.

Program se završava svečanom akademijom koja će biti održna u Domu kulture u Bujanovcu.

Inače, Ćazimi je poginuo 24. maja 2001. Godine u sukobima između OVPMB  I državnih snaga bezbednosti koji je počeo krajem 2000-e godine a završio se  sredinom naredne godine uz posredovanje NATO i međunarodne zajednice.

 

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ne placajte portale koji su za licnu promociju
ne placajte portale koji su za licnu promociju
6 godine pre

Dokazao sam na jednom izvikanom portalu da redakcija sama vredja koga stigne, jos preti da ce me blokirati jer sam to provalio. Pa da li taj portal postoji zbog sebe ili zbog gradjana, pa ce da blokira koga hoce? I da li je normalno da preko grada dobija pare gradjana, a da redakcija sama odredjuje ciji ce komentar da pusti, i koga ce da uvredi, ko je dobar a ko los, jer valjda ta redakcija misli da je ona dobra? Nekad su pricali da ih redovno citaju. Sad kazu otvore jedamput mesecno da provere je li redakcija opet nekog izvredjala, da bi znali sa kim je redakcija u licnoj netrpeljivosti. Kad redakcija sama vredja, sama blokira, sama odredjuje ko su nosioci vrednosti drustva, a ko su stetocine, takvu redakciju ne treba niko da placa parama gradjana. Pri tom, ista redakcija drzi najvecu stetocinu jednog drustva. Covek vitla portalom na koga stigne, a ne znam nikog ko njega ceni.I prijateji sa fejsbuka iza ledja priznaju istinu o njegovom beobrazluku.

priznao na zidu
priznao na zidu
6 godine pre

Vazno da stetocina redovno cita JUGPRESS 😀 , jer mu vise veruje 😀 😀

Bujanovcci
Bujanovcci
6 godine pre

Ti ga očigeldno priznaješ za lidera kad ti je toliko bitan. Pa on sebe ne ume da vodi, ne zna gde bije, jedan naročito patetičan lik. Deli neke slike koje “samo on ima” a deljene već na istorijskim portalima još pre deceniju. Bezveznjak, nebitan pažnje.

ds ipo
ds ipo
6 godine pre

Stavite komentare odmah ispod vesti.Tesko se nalaze i zbunjuju citaoca kada su ovako postavljeni.

Sicardzije
Sicardzije
6 godine pre

Niko od leskovackoh novinara ne prenosi nijednu vest osim leskovackih grotesknih desavanja.Evo danas:mesko cisti divlju deponiju u Vinarce i svi novinari odu tamo da gledaju.

Bravo zs vest
Bravo zs vest
6 godine pre

Prava vest za ozbiljan portal.Neverovatno da je Vlada RS prepustila jug Srbije albancima.Ni njima nije jasno kako nema nikakve reakcije srpskog pravosudja jer je Cazimi jos 2001.optuzen za terorizam.