Dani Gimnazije ,,Bora Stanković” počinju u ponedeljak

VRANJE

Učenici Gimnazije ,,Bora Stanković” iz Vranja će povodom Dana Dantea Aligijerija izvesti kratku predstavu ,,Ako pratiš svoju zvezdu ” o njegovom životnom putu ,,mračnoj šumi obasjanoj zvezdama, o mašti, ljubavi i poeziji” najvećeg italijanskog pesnika, a nakon predstave publika će moći da pogleda i film ,,Dante” Pupija Avatija. Potpisivanjem Protokola o saradnji Gimnazije i Udruženja ,,Dante Aligijeri” u Vranju, počinje obeležavanje Dana škole u svečanoj sali Gimnazije u ponedeljak, 25. marta, u 18 časova, saopštili su iz vranjske Gimnazije.

Svečano obeležavanje nastavlja se takmičenjem u besedništvu u sredu, 27. marta sa temom ,,Sve počinje odavde, sa zemlje: i čovekov raj i čovekov pakao”.

,,Ova misao oca Justina Popovića zadata je kao tema takmičenja u čast našem svetitelju, povodom 130 godina od njegovog rođenja. Za vreme pauze takmičenja u besedništvu održaće se promocija časopisa ‘Gimnazijalac’. U četvrtak, 28. marta, održaće se Svečana akademija u znaku pevanja i himne koja Gimnaziju kuje u zvezde: Gimnazijo, tebi pevam!”, rekli su iz vranjske Gimnazije.

Takođe, u ponedeljak 25. marta do 31. marta biće organizovan ,,Borin kup” – humanitarni turnir na sportskom terenu Gimnazije. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare