Danas u Vlasotincu uspešna akcija davanja krvi

VLASOTINCE
Na današnji dan praznika Arhangela Gavrila – Gorešnjak u Vlasotincu, u prostorijama narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”, Zavod za transfuziju krvi iz Niša organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Ova zdravstvena ustanova jednom mesečno organizuje ovu humanitarnu akciju u gradu na reci Vlasini, i Vlasotinčani su se uvek u velikom broju uzimali učešće u davanju krvi, tako da i danas nisu omanuli.
” Zaista su Vlasotinčani veliki humanitarci i uvek su se u velikom broju dolazili na dobrovoljne akcije davanja dragocene tečnosti. U današnjoj akciji krv je dalo 52 lica, na šta smo im posebno zahvalni ” rekao  je dr. Dragan Virijević iz niškog Zavoda za transfuziju krvi za JUGpress.


Dragan Ilić ,, Mali Šote”, danas je dao četrdeseti put krv, i to čini uvek kada se organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi.
” Mislim da svi zdravi ljudi treba da se odazivaju pozivu davanja krvi. Ja to činim uvek kada saznam da su ekipe iz bilo koje zdravstvene ustanove u našem gradu, i to je za mene uzvišeni čin, jer data krv ide nekome kome je ona neophodna”,  rekao nam je Dragan Ilić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare