Dan vatrogasaca

LESKOVAC

Četvrti maj je Medjunarodni dan vatrogasaca, heroja savremenog doba, koji rizikujući svoj, spašavaju tudje živote I tudju imovinu.

Oni rade 24 sata, tokom sele godine I zadatke izvršavaju savesno I hrabro, iako  rade pod pritiskom, suočavajući se uvek sa manjkom vremena, često nedostatkom adekvatne  opreme I osnovnih uslova za delovanje.

Požari, poplave i druge elementarne nepogode – sve su to poslovi koje obavljaju vatrogasci, žrtvujući svoje, a spašavaju tuđe živote i tuđu imovinu.

Zanimanje vatrogasca je izuzetno opasan i human posao, a svima njima u čast, 4. maj proglašen je Međunarodnim danom vatrogasaca.

‘’Zahvaljujući svojim gotovo svakodnevnim plemenitim podvizima, bili su heroji Srbije nebrojeno puta u proteklom periodu. Ponosan sam što imamo takve pripadnike Ministarstva I želim da im se zahvalim na nesebičnom radu na zaštiti života i imovine gradjana, poručio je u čestitki ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović.

On je podsetio da su vatrogasci-spasioci MUP-a Srbije, samo tokom prošle godine spasili 1.272 , a od početka ove 420 ljudskih života.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare