Dan škole obeležili priredbom „Ovo je kuća za nas“ i mislima Zorana Đinđića

 NIS       
Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu najmlađa je škola u gradu koja je počela da radi kao matična škola pre 12 godina. Godišnjicu rada obeležila je prigodnim programom za Dan škole u Lutkarskom pozorištu čija je pozornica na trenutak pripala učenicima ove škole, a oni su pripremili predstavu „Ovo je kuća za nas“.
        „Učenici su na originalan i moderan način obeležili su 12 godina postojanja svoje škole. Ako ste bili jedan od oko dve stotine posetilaca, mogli ste čuti najupečatljivije misli dr Zorana Đinđića o životu, o ljudskim kvalitetima, naročito o obrazovanju i važnosti obrazovanja i celoživotnom učenju i dece i odraslih, a sve to praćeno je kraćim besedama učenika koje su te reči inspirisale, muzikom, plesom“, kaže Dragana Stevanović, direktorka OŠ „Dr Zoran Đinđić“.
       Dešavanja na sceni sve vreme pratili su video zapisi na videobimu koji su osmislili i realizovali učenici sa sojim nastavnicama, takođe inspirisani besedama. 
       Direktorka škole Dragana Stevanović je, takođe, istakla važnost obrazovanja za mlade u savremenim uslovima života.
      „Misija škole da podstiče lični razvoj svakog učenika, mišljenje, interesovanje, da podiže nivo kulture i vaspitanja, a vizija da postane moderno opremljena škola gde će se negovati talenti, rađati nove ideje i unapređivati znanje“, kazala je Dragana Stevanović.
       Za Dan škole je bio raspisan likovni i literarni konkurs, a direktorka Stevanović, ističe da u učionicama sedi puno talentovanih učenika, a trenutno je u ovoj školi 400 đaka. 
 „Škola može da se pohvali i jednosmenskim radom, a učenici se na početku školske godine izjašnjavaju o tome u kojim bi vannastavnim aktivnostima želeli da učestvuju posle nastave. Na nivpu škole imamo devet sekcija u kojima podstičemo rad i kreativnost učenika. Učenici postižu i izuzetne rezultate na takmičenjima, a tokom prošle godine imali smo đake i na republiškim takmičenjima uz srpskog jezika, matematike, fizičkog vaspitanja“, kaže direktorka Stevanović.
      Škola uspešno sarađuje i sa Eparhijom niškom.
     „Naša prednost je i u tome što se pored same škole nalazi i crkva koju učenici na časovima veronauke posećuju sa veroučiteljem. Posebno dobru saradnju sa Eparhijom imamo kada se radi o humanitarnim akcijama. Sve je počelo nekako spontano, ali ta saradnja još uvek traje i nadam se da će tako i ostati. Kroz humanitarne akcije naša deca se uče darivanju i pomaganju drugima što su vrline koje puno znače“, objašnjava direktorka.
       Prošle godine je pored škole je otvoren i vrtić „Brodić“ koj pohađaju i predškolski, budući učenici Osnovne škole „Dr Zoran Đinđić“.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare