Dan osnovne škole “Vuk Karadžić”

LESKOVAC

Svečanom akademijom u sali Narodog pozorišta Osnovna škola „Vuk Karadžić“ proslavila je Dan škole. Direktor Predrag Zdravković podsetio je da je ova škola sagrađena i počela sa radaom kao četvorogodišnja škola 1940. godine.


„Od 1959. radi kao osmogodišnja škola. Danas imamo izdvojeno odeljenje u Bobištu, a ono radi od 1984. Imamo 610 učenika u 29 odeljenja, od kojih je devet u Bobištu. Dičimo se matematičkim odeljenjem gde su učenici nadareni za matematiku i prirodne nauke, kao fakultativni predmet imamo kineski, imamo i digitalne učionice, elektronski dnevnik… Učenici osmog razreda naše škole su prošle godine na završnom ispitu imali drugi rezultat u Jablaničkom okrugu. Sarađujemo sa svim institucijama u gradu i tako se ostvaruju veće mogućnosti za napredovanje i boljitak naših učenika.“

Članica Gradskog veća Brankica Stamenković u svom obraćanju je rekla rezultati učenika služe svima za ponos, te da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da stvori što bolje uslove za školovanje svih đaka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare