Dan Osnovne škole “Kosta Stamenković”

LESKOVAC

Osnovna škola „Kosta Stamenković“ svečanom akademijom obeležila je 54 godina postojanja i rada. Rođendansku čestitku u ime grada uputila je članica Gradskog veća Brankica Stamenković naglasivši da podsticajna sredina sa adekvatnim uslovima za rad u kombinaciji sa motivisanim i stručnim nastavnicima direktno utiče na postignuća učenika.

„Upravo zbog toga i lokalna samouprava radi na poboljšanju uslova, a ova škola je jedan od primera da se vodi računa o svakom segmentu. Pored energetske efikasnosti, zamene stolarije, uređeno je školsko dvorište i igralište, trim staza, poboljšanji sanitarno-higijenski uslovi, škola je opremljena nastavnim sredstvima, uređena je i opremljena fiskulturna sala. Želim vam da i u narednim godinama trajete, da budete škola za primer i da učenici iz ove škole izlaze puni znanja, jer je znanje bogatstvo koje svog vlasnika uvek i svuda prati.”

Direktorka Aleksandra Sibinović je rekla da ova škola ima 600 učenika i 70 zaposlenih.

„U poslednjim godinama zahvaljujući lokalnoj samoupravi bilo je dosta ulaganja. Učenici naše škole uz pomoć svojih nastavnika postižu zapažene rezultate na svim poljima. Zato ćemo se i u narednom periodu fokusirati na kvalitet nastave, boljih i kvalitetnijih uslova za rad i boravak u školi.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare