Dan MUP i Dan policije u Vranju se obeležava prigodnim manifestacijama

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, u utorak je priredio prijem za predstavnike Policijske uprave Vranje na kome su nagrađeni najbolji. Zaslužnim pojedincima gradonačelnik je uručio knjige ,,Srbija – gradovi, opštine i naselja“.

Dobitnici su Snežana Stanković, službenik Odseka upravnih poslova, Miloš Janković, komandir SPI Vranje, Aleksandar Tomić, mlađi kriminalistički inspektor PI Vranje i Srđan Trajković, inženjer Odseka za informacione komunikacione tehnologije.

,,Ovo je prilika da se podsetimo koliko težak i odgovoran posao radite, na beskompromisnu borbu koju vodite na zaštiti ustavnog poretka, očuvanje bezbednosti i sigurnosti države, imovine pravnih i fizičkih lica. Hrabro, posvećeno i požrtvovano pokazujete pravo lice srpske policije, kojoj je bezbednost građana na prvom mestu“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Načelnik Policijske uprave u Vranju Igor Živković, istakao je da se grad i policija nalaze na istom zadatku, u službi građana.

,,Nagrađani radnici Policijske uprave u Vranju imaju moralnu i društvenu obavezu da opravdaju nagrade i da ubuduće još predanije rade na izvršavanju zadataka“ , naglasio je Živković.

Obeležavanje dana Policijske uprave Vranje počelo je polaganjem zakletve novoprimljenih radnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Budući policajci su se zakleli da će časno i pošteno obavljati svoj posao i zadatke koji su pred njima.

Na gradskom šetalištu je priređen Otvoreni dan za učenike i građane, koji su bili u prilici da se upoznaju sa opremom i vozilima policije, ali i da vide koja je uloga službenih pasa.

Organizovano je i polaganje venaca poginulim policajcima, vojnicima i civilima na spomenik ispred Doma kulture u Vranju i na spomen ploču poginulim pripadnicima MUP u holu zgrade PU, kao i prijem delegacije Policijske uprave kod načelnika Pčinjskog upravnog okruga Srećka Pejkovića.

Pozdravljajući prisutne načelnik Pejković je rekao da policija odgovorno radi svoj posao i da građani mogu da budu bezbružni.

Obeležavanje Dana Poicijske uprave u Vranju završava se sutra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare