Dan Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu

NIŠ

Potrebna je, pre svega jaka mentalna snaga za trenutnu epidemiološku situaciju, za razumevanje društvenih tokova, spremnost za inovacije i nove trendove, selektivan odnos ka informacijama i negovanje veštine očuvanja vere u ljude, u sebe, mladost i perspektivu. Izuzetna sreća je činjenica da kao kolektiv pokazujemo složnost, strpljivost i zrelost, borimo se za pravednost i dostojanstvo, prevazilazimo strahove i promišljanja, usmereni ka uzvišenim ciljevima, koji će obeležiti vreme našeg postojanja u ovom okruženju, poručuje profesor dr Suzana  Kostić, dekan Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu a povodom obeležavanja 18 godina postojanja i rada ove visokoškoslke ustanove.

                               Ugled Fakulteta i svest o tome da će nas ova važna institucija prevazići i nadživeti, čini nas hrabrijima nego što jesmo. Za slavu i prosperitet umetnosti, mi, pravi umetnici, spremni smo i na veće izazove.

                               “Kao kolektiv koji proslavlja 18 godina, nemamo razloga da budemo skromni. Naša misija je dobro poznata, temelj za nadgradanju i razvoj je učvršćen. Kadrovska struktura je ojačana, jer smo uspostavili kriterijume i otvorili prostor za najbolje kadrove Srbije. Lepo je raditi u podmlađenom kolektivu, jer mladi nastavnici i saradnici, žarom, inovativnošću i svežim idejama održavaju budnost iskusnijih profesora, te umetnost dobija novu formu i podiže referentnost institucije”, kaže  dr Suzana  Kostić i dodaje:

                       “Dobro nam ide i nećemo stati. Srećni smo što ovaj značajan dan, delimo sa svima vama i najavljujemo intenzivniji razvoj Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu”.

                        Savet Fakulteta umetnosti, već devetu godinu za redom, dodeljuje priznanja  Fakulteta najznačajnijim institucijama i ličnostima koji su doprineli njegovom razvoju i afirmaciji. I ove godine, a povodom obeležavanja 18 godina rada nagrade će primiti svi oni koji sun a neki način doprineli da Fakultet realizuje ideje koje su planirane.

                      “ Ovo je prilika da nagradimo i studente koji su svojom posvećenošću na najbolji način afirmisali Fakultet, Niš i Srbiju”, istakla je dr Suzana Kostić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare