DAJETE LI KRV?

LESKOVAC

 

(www.novanasarec.org.rs)

Bratislav Milošević je najmlađi među doborvoljnim davaocima koji su danas, povodom Svetskog dana  dobrovoljnih davalaca krvi dobili priznanje.

Rođen je 1978, a do sada je 78 puta dao krv. Redovno, na svaka tri meseca, a posle svakog davanja krvi oseća se preporođeno, kao sasvim novi čovek

Načelnik službe za transfuziju krvi  u leskovačkoj Opštoj bolnici dr Dobrivoje Stojanović, i sam dobrovoljni davalac koji je do sada 69 puta dao krv, kaže da  rad te službe funkcioniše besprekorno i da prošle i ove godine nije bilo nestašica krvi.

Direktor sektora za dijagnostiku, dr Miodrag Janković kaže da ne postoji bolji način  za izražavanje humanosti, od davanja krvi, čime se direktno spašava nečiji život.

O davaocima se mora razmišljati mnogo češće, a ne samo na današnji dan, upozorio je  Dragan Veličković, sekretar Crvenog krsta u Leskovcu

Danas su podeljena priznanja najhumanijim sredinama, a to su Sindikat Elektrodistribucije Leskovac, FHI Zdravlje Aktavis, Humanitarno društvo „Kosta“ Železbničari Srbije i neformalna grupa „Partizanovi navijači“.

Među pojedincima su se posebno izdvojili Aca Stojadinović, Jovica Janković i Dragan Dimitrijević, koji su dobili priznanje za sto puta datu krv.

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč sledećeg petka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare