Dačić u Nišu :  Vučić će biti naš zajednički kandidat na izborima i očekujemo njegovu pobedu u prvom krugu

NIŠ

Podržaćemo Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim  izborima u Srbiji i on će biti jedini kandidat naše zajedničke koalicije, kazao je Ivica Dačić, predsednik SPS tokom današnjeg boravka u Nišu gde se sreo sa predstavnicima svih odbora SNS-a u Nišavskom i Topličkom okrugu. On je dodao da  je ostalo otvoreno za sada samo jedno pitanje, da li i za parlamentarne i za lokalne predstojeće izbore ići sa jednom ili dve liste o čemu će već iduće nedelje razgovarati sa Aleksanrom Vučićem.                    

“ SPS je uvek na jugu Srbije imala  podršku. Tu se nalaze i okruzi gde smo, u proseku, imali najbolje rezultate  u Srbiji. Naravno da dobar rezultat očekujemo i na ovim izborima. Više od godinu dana se u svojim nastupima zalažem da vladajuća koalicija nastupi jedinstveno na sledećim izborima  imajući u vidu da će svi oni koji su protiv vladajuće koalicije, a pre svega protiv Vučića,  raditi na određenoj vrsti ukrupljvanja i akumuliranja različitih aktivnosti. Normalna  reakcija vladajuće koalicije bila bi da imamo određeni zajednički pristup izborima.Zato i smatram da bi bilo  nelogično da sada vladajuća koalicija ima više kandidata za predsednika. Ako smo zajedno nama treba da bude cilj da naš zajednički kandidat pobedi u prvom krugu. U tom smislu sam predložio da SPS, a tu računam i Jedinstvenu Srbiju, podrži  ideju zajedničkog kandidata naših stranaka sa SNS-om. Očekujemo da to bude Aleksandar Vučić kao što je to bio i prošlog puta. Mi ćemo ga  podržati, nećemo imati svog kandidata, Vučić će biti naš kandidat zajednički i očekujemo njegovu pobedu u prvom krugu”, kazao je Dačić.

  Dačić je dodao da je sada jedino pitanje političke analitike da li je bolje da se na izbore ide na jednu listu za parlamentarne i lokalne izbore ili  na dve.

             “Suština pitanja je u  tome kako bi smo više dobili. Da li bi to bilo ako idemo odvojeno ili ako idemo zajedno. Ima i jednih i drugih mišljenja. Ima i onih u redovima SNS-a koji ne  bi glasali za jedinstvenu zajedničku listu ako bi tu bio i SPS, ali ima i u redovima SPS-a onih koji smatraju da treba da bude isključivo samostalna lista.  To je pitanje  koje je ostalo za sledeću nedelju, ali prvo ću o tome razgovarati sa Aleksandrom Vučićem.  Moje je mišljenje da je jednostavnije da idemo svuda zajedno jer je to za partijske aktiviste mnogo lakše.Lakše je i za samu kampanju jer  vodite unficiranu kampanju, a ovako bi smo morali da imamo  kampanju za  predsednika na jednoj strani i kampanju za našu parlamentarnu ili lokalnu listu  na drugoj strani. To sada nije u domenu političkih problema nego  u domenu račinice kako bi smo dobili više poslanika ili odbornika”, kazao je Dačić.

                 Dodao je da očekuje akumulacije različitih vrsta pritisaka ali i bezbednosnih pretnji.

               “Kao predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i kao predsednik SPS-a zahtevam od državnih organa da se pohapse svi oni koji ugrožavaju ustavni poredak naše zemlje, koji su pripremali  atentat i prisluškivali predsednika Srbije a koji se nalaze u državnim strukturama ili nekim  drugim strukturama Republike Srbije. I naravno svi oni koji su ugrožavali život Vučiću, ne govorim  o političkim protivnicima, već onima koji žele da ugroze instituciju Predsednika republike, sa njima se treba ošto obračunati i u tom pogledu dajem apsolutnu podršku državnim organima na zaštiti predsednika Republike Aleksandra Vučića”, naglasio je predsednik SPS-a.

              Pre Niša Ivica Dačiće je boravio u Leskovcu gde se sastao sa predstavnicima svih odbora iz  Jablaničkog , Pčinjskog i Pirotskog okruga.

              “ Kao predsednik Socijalističke partije Srbije doneo sam odluku da obiđem sve opštinske, okružne, gradske i pokrainske odbore SNS-a  sa ciljem što bolje pripreme za predstojeće izbore i  danas u Nišu završavam taj  obilazak. Želeo sam da čujem predstavnike svih opština u Srbiji i o aktuelnoj političkoj situaciji i o stanju u stranci, ali smo razgovarali i o tome šta je potrebno da se uradi za predstojeće izbore”, zaključio je Dačić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare