Da li znate da je lokalna vlast sprovodila anketu o kvalitetu života na teritoriji grada Leskovca?

LESKOVAC

Da li znate da je lokalna vlast sprovodila anketu o kvalitetu života na teritoriji grada Leskovca?

Popunjavanje upitnika je anonimnoa vreme za to je isteklo juče.

Sve ovo je objavljeno na zvaničnom sajtu grada u desnom padajućem meniju ali nije navedeno kad je počela anketa .

Takođem, ova anketa nije najavljena u medijima niti promovisana na društvenim mrežama na nalozima grada Leskovca, (bar ne u periodu od sredine novembra prošle godine) što se inače radi kada se želi što veće učeće građana radi validnijeg ispitivanja njihovih stavova.

Evo šta šiđe na sajtu grada kada se klikne na odeljak

Grad Leskovac pristupio je izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Leskovca.

Cilj izrade Strategije je da doprinese održivom razvoju teritorije zasnovanom na unapređenju socijalnih, ekonomskih, ekoloških, klimatskih, kulturnih i prostornih aspekata razvoja. Posebna pažnja se posvećuje pronalasku rešenja za klimatske i izazove zaštite životne sredine, prelaz na klimatski neutralnu ekonomiju, bolje korišćenje potencijala digitalnih tehnologija u inovacione svrhe, te podsticanje razvoja urbanih područja. Strategija postavlja prioritete održivog urbanog razvoja, doprinosi maksimiziranju vrednosti finansiranja i razvijanju veza unutar i izvan okruženja.

Pozivaju se svi zainteresovani građani i građanke da daju svoj doprinos u izradi Strategije odgovorom na upitnik o različitim aspektima kvaliteta života na teritoriji na kojoj žive.

Podaci dobijeni kroz ovaj upitnik koristiće se za izradu analize postojećeg stanja, sagledavanje razvojnih potencijala i izazova, kao i u procesu definisanja razvojnih potreba i biće predstavljeni na seriji tematskih okruglih stolova koji će biti organizovani u narednom periodu.

Popunjavanje upitnika je anonimno. Upitnik se može popuniti OVDE, najkasnije do 27.01.2023.

Izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Leskovca podržava Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pozivam
Pozivam
1 godina pre

Pozivam nebladin sektor da organizatorima iz Evrope upude prituzbu na organizaciju anketiranja, zato sto nije bila transparentna i veci deo javnosti sad prvi put cuje, a hteli su da ucestvuju, da stvarno kaxu kako zivimo.

Kokan
Kokan
1 godina pre

Gde su sprovodili? Među svojim glasačima?