Da li znate da je bila javna rasprava o Nacrtu odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Leskovca?

LESKOVAC

Da li znate da je bila javna rasprava o Nacrtu odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Leskovca?

Na osnovu odluke Gradskog veća grada Leskovca sprovedena je javna rasprava o Nacrtu Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Leskovca. Javni poziv za učešće u javnoj raspravi bio je objavljen na zvaničnoj prezentaciji grada Leskovca sa tekstom Nacrta Odluke, tvrde iz nadležne uprave.

Mi nismo mogli da nađemo taj javni poziv a na sajtu grada, gde se objavljuju ovakvi pozivi, ga nema.

Ni mediji nisu dobili obaveštenje ili poziv za ovu javnu raspravu.

No, građani, kažu, mogli da dostave zainteresovane predloge, sugestije i komentare u pisanom obliku Gradskoj upravi grada Leskovca – Odeljenju za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, kao i elektronskim putem, tvrde iz ovog odeljenja.

Otvoreni sastanak sa učesnicima javne rasprave održan je dana 17.05.2024. godine u sali Skupštine grada Leskovca, a u javnoj raspravi učestvovali su sledeći predstavnici lokalne samouprave: Andrija Atanasković – šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu; Aleksandra Pavlović – zaposleno lice u Odeljenju za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu; Aleksandra Stanojević – zaposleno lice u Odeljenju za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu; Milica Stojković  –  šef Odseka lokalne poreske administracije; Violeta Stefanović –  šef Odseka za inspekcijske poslove. Bila je prisutna i Jovanka Savić, učesnica u  javnoj raspravi, koja je imala predlog za postojanje mogućnosti korišćenja javne površine na period duži od 12 meseci, s tim što će se naknada za korišćenje javne površine određivati svake godine do 15. februara tekuće godine za tu godinu. Njen predlog su predstavnici grada prihvatili, te je u tom smislu i ažuriran tekst Odluke. U postavljenom roku po Javnom pozivu nije pristigao nijedan novi predlog/primedba.

Predlog Odluke o naknadama za  korišćenje javnih površina na teritoriji grada Leskovca upućen je Gradskom veću na dalje postupanje, navedeno je u izveštaju. (kraj) IS-LJS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare