Da li sve “štima” u naprednjačkim redovima u Vranju?

VRANJE

Gradske priče da u redovima vranjskih naprednaka nešto ne štima, da postoje dve struje koje nastoje da pridobiju članstvo za sebe, današnjom konferencijom za novinare, koju je održao potpredsednik Gradskog obora SNS u Vranju Slobodan Milenković, kao da je tome data potvrda.

Zbog toga novinari nisu mogli da saznaju odgovore na dešavanja koja se odnose na paljevinu automobila narodnog poslanika Saviše Bulatovića i prepiske preko društvene mreže između visokog funkcionera SNS i jednog člana opozicije u Vranju.

Prvi put od kako naprednjaci organizuju konferenciju nije bilo kompletno rukovodstvo stranke iz Vranja i Vranjske Banje. Pored potpredsednika Milenkovića bili su članovi, javnosti uglavnom nepoznati, koji su sedeli i slušali šta to Milenkovićć ima da kaže.

A on je govorio o svom desetodnevom studijskom boravku u Kini gde je bio kao član delegacije Srpske napredne stranke.

„Boravak je rezultat poštovanja koje rukovodstvo Kine ima prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. Delegacija SNS je bila u prilici da vidi kako funkcioniše KP Kine, od centralnog do lokalnog nivoa“, rekao je Milenković.

Govorio je i o rezultatima koje je lokalna samouprava postigla u proteklih godinu dana, podsetivši da je na mesto prvog čoveka grada došao tačno pre tri godine.

„Poslednjih godinu dana intenzivno se radilo na razvoju grada u svim segmentima i jedan od najznačajnih kapitalnih projekata svakako je završetak radova na izgradnji Hirurškog bloka, koji je počeo da se gradi još 2005. godine. Posle velikih zastoja i neizvesnosti uspeli smo da izgradnju privedemo kraju i otvorimo bolnicu pod jednim krovom koja omogućava vrhunski nivo zdravstvene zaštite za stanovnike Pčinjskog i Kosoovsko pomoravskog okruga“, rekao je Milenković.

On je dodao da je bio veliki broj aktivnosti kako bi poboljšali funkcionisanje zdravstvenog sistema i da je lokalna samouprava uposlila 17 lekara za zbrinjavanje stanovništva u ruralnim područjima.

„Uspeli smo da rešimo problem zastoja rada onkološkog konzilijuma i saradnjom koja je potpisana između Zdravstvenih centara Vranje i Gnjilane i Kliničkog centra Niš, on sada funkcioniše kako treba”, rekao je Milenković.

Kao veliki uspeh lokalnog rukovodstva Milenković smatra sređivanje stanja u „Apoteci Vranje“ koja je poslednje tri godine doživela finansijski debakl. Zahvaljujući strategiji, ova ustanova je reprogramiranjem dugova postavljena na noge. Do kraja godine Grad ima obavezu da vrati još 30 miliona dinara duga gradske apoteke.

I u obvlasti kulture lokalna samouprava je realizovala kapitalne investicije.

„Realizovani su rekonstrukcija Muzej kuće „Bora Stanković“ i Pašinog konaka. Predstoji nam završetak stalne postavke, tako da očekujemo da ona uskoro bude izložena. Intezivirani su radovi na izgradnji Pozorišta i očekuje se da oni budu završeni do kraja godine, a u okviru njega Vranjanci će dobiti i najsavremniji 3D bioskop“, istako je potpredsednik naprednjaka Milenković.

Za veliki uspeh lokalne vlasti Milenković smatra prodaju parcele kod objekta „Roda“ za 260 miliona dinara.

„To je prodaja kojoj se niko nije nadao. Novac koji smo dobili uložićemo u razvoj infrastrukture“, rekao je.

Od započetih projekata izdvojio je rekonstrukciju Gradskog parka u Vranju, za koju su obezbeđena sredstva, ali i završetak obilaznice u Industrijskoj zoni Bunuševac.

Uz finansijsku podršku Ministarstva građevine i infrastrukture i „Puteva Srbije“ završeno je više komunalnih i infrastrukturnih projekata.

To je Radnička ulica, koja je u potpunosti revitalizovana od Železničke stanice do raskrsnice kod „Dunav osiguranja“, kao i „petlja“ na ulazu u Vranje. Tu je i deo puta u selu Bresnica, gde su završeni građevinski radovi i očekuje se upotrebna dozvola za puštanje u saobraćaj.

Uz podršku resornog ministarstva radi se revitalizacija puta od Vlasa prema Vranju u dužini od 3 kilometra“, rekao je Milenković.

Izdvojio je kao važne investiciije i izgradnju vrtića u naselju Raška u vrednosti od 190 miliona dinara i podizanje stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare