Da li je leskovačka bolnica žarište: Rusi traže da svi nose zaštitnu opremu

LESKOVAC

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević govoreći o izvršenim aktivnostima na opremanju i formiranju kovid-centra u Leskovcu je naglasio da je u subotu održan sastanak sa profesorom Tiodorovićem, gde je posle obilaska bolnice dogovoreno da se paviljonske zgrade stave u službu kovid-centra.

„Radi se o šest zgrada i to rehabilitacija, psihijatrija, odelenje bolesti zavisnosti, onkologija, infektivno i grudno, koje smo fizički potpuno odvojili od glavne zgrade bolnice. Dobili smo veću količinu zaštitne opreme, kao i dodatnu medicinsku opremu, sedam respiratora, od toga tri klinička i četiri mobila, i svi su postavljeni u Službi infektivne medicine. Za sada još nije bilo potrebe da ih koristimo. Dobili smo jedan mobilni rendgen i on će biti u Službi fizikalne medicine, ali će po potrebi moći da ga koriste i druga odelenja. Dobili smo i jedan fiksni rendgen koji se instalira u zgradi pneumofiziologije. Postavljen je i aparat za gasne analize i za krvnu sliku. Pet radioloških tehničara je završilo obuku u Beogradu, tako da će naši lekari moći da prate snimke koji se rade. Ruski timovi trenutno izvršavaju obuku za upotrebu opreme i obeležavaju ulaze po sledećem sistemu, zeleni ulazi za zdrave osobe, crveni za obolele i žuti gde prolazi transport. Oni su nam dali vrlo stručne preporuke, a jedna njihova ekipa obučava naše radnike za oblačenje zaštitne opreme i tu će obuku proći svi koji rade u kovid-bolnici. Imamo najavu da će, kada kovid-bolnicu kompletno stavimo u rad, doći u obilazak predsednik Kriznog štaba ministar Nedimović sa predstavnicima štaba iz Niša, kako bi se na licu mesta upoznali kako sve to funkcioniše.“

Uposlenici u drugom delu bolnice moraju da nose zaštitnu opremu koju čine maske, rukavice i vizir, dodao je Dimitrijević, i naglasio da će se naknadno odlučiti da li će i oni morati da nose kompletnu zaštitnu opremu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare