Da li će i Vlada prepoznati važnost inicijative SSP za besplatne udžbenike đacima u celoj Srbiji?

NIŠ

Dobro je da je ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Novica Tončev, konačno podržao inicijativu Stranke slobode i pravde za dodelu besplatnih udžbenika svim učenicima u Republici Srbiji tražeći od Vlade da usvoji ovu meru. Za besplatne udžbenike za svu decu Srbije SSP se zalaže godinama, a stav koji je ministar izneo na sednici Saveta za rast bruto domaćeg proizvoda, da obrazovanje treba svima da bude podjednako dostupno i da se učenicima iz svih krajeva Srbije obezbede besplatni udžbenici, a ne samo deci Beograda, potvrđuje da socijalnu politiku i politiku jednakog regionalnog razvoja koju zastupa naša stranka, kao jedini ispravan put prepoznaju svi bez obzira na političku pripadnost, saopštio je Gradski odbor ove partije.

                               U ovoj stranci podsećaju da su beogradskim učenicima pored ovogodišnje mere besplatnih udžbenika, i u prethodnoj godini podeljeni besplatni tableti i internet kartice kako bi nesmetano koristili digitalne udžbenike.

                                Naša inicijativa ima za cilj da se svoj deci u Srbiji omoguće približno jednaki uslovi obrazovanja. Ulažemo napore da se smanje socijalne razlike između razvijenog severa i izrazito nerazvijenog juga Srbije. Realizacijom naše inicijative roditelji bi bili oslobođeni troškova nabavke užbenika i drugih edukativnih pomagala, što bi imalo poseban značaj za roditelje i učenike u nerazvijenim područjima“, ističe se u saopštenju Gradskog odbora Niš stranke Sloboda i pravda.

                              Dodaju da nejednakost u životnom standardu između severa i juga Srbije ima za posledicu izrazito smanjenje broja stanovnika na jugu, što potvrđuju i rezultati nedavno završenog popisa stanovništva.

                              „Pozivamo premijerku Anu Brnabić i sve nadležne ministre da pomognu svoj deci Srbije i njihovim roditeljima, da ne produbljuju materijalne razlike među njima i podrže realizaciju naše inicijative. Obrazovanje je jedan od osnovnih stubova društva i njegovog razvoja, zato omogućimo svoj deci jednake uslove i mogućnosti školovanja. Deca su naša budućnost, a njihova dobrobit treba da bude naš zajednički cilj“, kazali su.                              Stranka slobode i pravde nastaviće svoju akciju sa prikupljanjem potpisa za besplatne udžbenike na niškim ulicama, pa pozivaju i ministra da i sam svojim potpisom podrži ovu inicijativu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare