Da li će biciklistička staza stići do Vučja i ko sve dobija vodu ?

LESKOVAC

Da li će biciklistička staza stići od Leskovca do Vučja, pored novog puta, pitanje je koje zanima meštane brojnih naselja na ovom prostoru, naročito onih bliže gradu.

Biciklistička staza bi omogućila bezbedno kretanje meštanima do njiva ili Leskovca ali i mogućnost ljubiteljima biciklizma da dvotočkašem stižu od Leskovca do Vučja i planine Kukavice, koja je posebna atrakcija sa svojom veličanstvenom prirodom.

O ovome se govorilo i dok su izvođeni radovi na putu Leskovac -Vučje a Regionalna informativna agencija JUGpress je o ovome razgovarala sa načelnikom Gradske uprave Milošom Cvetanovićem.

Bila je priča o nastavku projekta puta Leskovac – Vučje, gde bi se napravila biciklistička staza. Da li je to realno, pitamo Cvetanovića?

“Što se toga tiče, predstavnici Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ su u kontaktu sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije“ i u zavisnosti od projektno-tehničke dokumetacije i sredstava u budžetu „Puteva Srbije“ postoji mogućnosti. Ali, ne smem da kažem da li će to sigurno biti ili neće. Još uvek je to u fazi pregovora”, rekao je Cvetanović.

Na pitanje koji su najznačajniji projekti koji su predviđeni za realizaciju ovogodišnjim budžetom grada, Cvetanović najavljuje proširenje vodovodne mreže na nova naselja.

“Ako uzmemo kapitalne projekte koji su ove godine išli kroz poseban deo javne raspave o budžetu, kroz kapitalnu tabelu, tu su izgradnja Severnog kraka vodovoda gde će se ove godine izgraditi cevovod i rezervoar u Pečenjevcu i sekundarna vodovodna mreža u Lipovici. Ukoliko se obezbedi finansiranje i van našeg budžeta, odnosno iz budžeta Republike ili nekih drugih javnih poziva, može biti izgrađena i sekundarna mreža u Pečenjevcu, gde imamo i građevinsku dozvolu.

ULICE

Biće izgrađeno dosta saobraćajnica i to saobraćajnice u postojećoj regulaciji Nikole Tesle u Vinarcu, Milutina Smiljkovića u Stopanju, zatim izgradnja saobraćajnice veze ulice Branislava Nušića i Đorđa Lešnjaka u Leskovcu, regulacija Boračke ulice u Bobištu, izgradnje trećeg dela ulice Đuke Dinića, zatim završetak asfaltiranja prema selu Vojinica, biće izrađeno projektovanje mosta preko reke u Jelašnici, zatim izgranje ulica Nova iza Gradskog stadiona”, rekao je Cvetanović.

VODOVOD I KANALIZACIJA

“Što se tiče vodovodne mreže, biće urađena mreža od Velikog Trnjana do Palikuće, zatim dovodni cevovod od Gornjeg do Donjeg Sinkovca i izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Brzi. Završili smo projektno-tehničku dokumentaciju za vodovodnu mrežu u selima Strojkovce i Beli Potok, gde ćemo konkurisati na razne pozive ministarstava Vlade ili nekih nevladinih organizacija, kako bi obezbedili finansiranje i za tu vodovodnu mrežu. Biće i vodovodne i kanalizacione mreže u Barskoj ulici u Bratmilovcu i ulici Voje Nikolajevića u Leskovcu. Veliki broj investicija, veliki broj projektno-tehničkih zadataka i projektno-tehničke dokumentacije, ali nadamo se uspešnoj realizaciji svih tih planova ove godine”, dodao je Cvetanović. (kraj)LJS/AS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare