Cvetanović volonter godine

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je volonter godine, tako piše na priznaju koje mu je danas dodeljeno a saopštio njegov kabinet.

“Danas je u Vladi Republike Srbije organizovano uručenje nagrada i priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama za podršku u organizaciji Krosa RTS-a. Na svečnosti se odigrao i radni deo sa rekapitulacijom 32. i najavom 33. Krosa.


Zlatna znamenja ove godine su pripala ministru prosvete Branku Ružiću, predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku, direktoru Srpskog atletskog saveza, Slobodanu Brankoviću i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću.
Uvodnu reč na sastanku je dao direktor Radio Beograda, kuće na čiju je inicijativu rođen Kros 30.4.1991. godine, Milan Nedić:
„Kros RTS-a je postao brend i posle dve godine pauze zbog korona virusa ove godine je održan u punom kapacitetu. Bilo je mnogo pozitivne energije među decom i ovo je bila prilika da se deca takmiče i uživaju. Zahvaljujem se svima koji su podržali organizaciju ove značajne i izuzetne sportske manifestacije u Srbiji.“
Ministar prosvete Branko Ružić je Kros nazvao draguljem Srbije i kazao:
„Mislim da smo po ovoj organizaciji i dugogodišnjem negovanju tradicije jedinstveni u svetu. Ove godine, u Leskovcu, sa gradonačelnikom Cvetanovićem, smo imali priliku da vidimo čitav proces i kada kažem da je Kros dragulj, mislim na edukativni smisao i važno je da imamo jednu ovakvu vrednost koja daje impozantne rezultate.“
Danas se obratio i Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom, koji je rekao da su retki događaji koji imaju vezu i odjek u dijaspori, te da je Kros RTS-a kopča koja povezuje jedan narod i veliku dijasporu.
Prema rečima direktora Krosa RTS-a Stevana Kovačevića Kamp Krosa je u Leskovcu organizovan na blistav način:
„Gradonačelnik Cvetanović je sa svojim timom napravio nešto što se retko dešava. Deca su imala priliku da se upoznaju sa istorijom Jablaničkog i delom Pčinjskog okruga. Impresivan doček u svakom pogledu.“
Gradonačelnik Cvetanović je u svom govoru naglasio da je grad Leskovac organizaciji pristupio ozbiljno i rekao:
„Krajem juna i početkom jula su u našem gradu u okviru RTS Kampa „Leskovac 2022“ boravila deca srpskog porekla iz dijaspore, a na tradicionalnoj kros trci „Kroz Srbiju“ učestvovalo je preko 16.000 đaka iz svih škola u Jablaničkom okrugu. Događaj na koji smo posebno ponosni je trka Kros serije, koja se na leskovačkom hipodromu održala 15. oktobra i koja je bila najmasovnija trka ovogodišnje RTS kros serije. Kroz cilj je u 27 trka prošlo gotovo 3000 učesnika, uglavnom dece iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, ali i profesionalnih atletičara.“
Gradonačelniku Cvetanoviću je ove godine pripalo Zlatno znamenje Krosa RTS-a za volontera godine, kao najzaslužnijem pojedincu ovogodišnjeg krosa. Ovakvo priznanje ranijih godina dobijali su najveća imena atletike, poput Franja Mihalića, Vere Nikolić, Snežane Pejkić, Nadežde Olizarenke. Kao najzaslužnije pojedinci RTS Krosa ranije su nagrađeni i nekadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, kao i posebnni savetnik sadašnjeg ministra prosvete dr Zoran Kostić”, objavljeno je na sajtu grada .

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Volonteri vole ugrožene ljude
Volonteri vole ugrožene ljude
1 godina pre

Samo da podsetim da je volonter onaj koji radi besplatno i bavi se, recimo, humanitarnim radom u duzem trajanju a bez plate. Za svoje angažovanje volonter može da dobije doručak i ništa više.

igor
igor
1 godina pre

Odlukom organizatora mundijala u Kataru grafonačelnik Leskovca Dr sci.med Goran Cvetanović poznatiji kao Faraon od Leskovac proglašen je za naj navijača mundijala.

Požarni
Požarni
1 godina pre

Najjjj najjjj najjjjjjjjjjjjjjjjjj…. … ……