Cvetanović: U naselju Dubočica uradjeno sve po zakonu

LESKOVAC

Posle susreta sa zaštitnikom gradjana Zoranom Pašalićem gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je komentarisao proteste stanara zgrada u naselju “Dubočica” koji se protive izgradnji novih zgrada u parku izmedju već postojećih.

Stanari zgrada u naselju “Dubočica” se nisu obraćali zaštitniku gradjana, saznaje JUGpress.

“Urađeno je sve po zakonu još 2016. godine, bilo je mesec dana javna rasprava o tome i svako je po zakonu mogao da dobije odgovor na postavljeno pitanje. Lako je biti posmatrač, lako je biti na tribini i kritikovati, što neosporim da je nečije pravo. S jedne strane imamo investitora koji može da kaže da Leskovac ima sertifikat, ali nije pogodno okruženje za investiranje i da krene ka nekom drugom gradu. Investitor je uložio novac na licitaciji koja je javna, kupio zemljište gde je mogao svako da se javi, napravio plan, nabavio novac, sklopio ugovor sa izvođačem radova i niko ne gleda tu stranu medalje. Pri tome sam jasno i glasno rekao da dok smo mi odgovorni, a to će biti mart ili april ili dok se ne formira nova lokalna samouprava posle redovnih lokalnih izbora, preuzimamo odgovornost i neće biti izgradnje. Pri tome nisu dve zgrade i nisu tačne informacije da će biti podzemne garaže, da je tu jezero ispod, da mogu postojeće zgrade da padnu, da cena kvadratnog metra pada, jer gde god se zida tu cena kvadratnog mesta raste. 2020. izrađuje potpuno novi PGR te da će, ukoliko građani ponovo daju odgovornost za upravljanje gradom mom timu, sesti i pričati o tome šta će biti. Sada je stanje potpuno sigurno da neće biti izgradnje u ovom periodu u narednih godinu dana,“ rekao ej Cvetanović a mi prenosimo njegovu izjavu u celini.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Noce
Noce
3 godine pre

Te zgrade i prodavnice preseli u neko od svojih dvorista i tako podigni cenu svojih nekretnina. U Dubocici, nece moci.

peci
peci
3 godine pre

Osnovno pitanje je zasto se unistava zelena povrsina? Da li u Leskovcu imamo dovoljno zelenih povrsina? Koliko imamo smoga, narocito zimi? I to malo zelenih povrsina, za vreme ove SNS vlasti, pretvoricemo u beton i asfalt. Njihovi arhitekti su u sluzbi politicara, odnosno prodavaca onoga sto nije za prodaju. Prvo je stradala zelena povrsina kod muzeja, drugi je trg izmedju robne i modne kuce,u najavi, a sada i ovo. A ti ,,investitori,, su se ucipili kod nekih lica, pa za njih zakoni ne vaze. Sve je na prodaju, Skoro je useljena stambena zgrada preko puta vojne ambulante, i naravno, bez upotrebne dozvole i zakonom propisanog parkinga. Rade li inspekcije, direkcija za urbanizam,…? Ili, kad ce u Leskovcu da pocnu da se primenjuju zakonske odredbe Zakona o planiranju i izgradnji? I sta sa onim ljudima koji su osteceni zbog neprimenjivanja ovog zakona? Ko ce snositi odgovornost?
Bice, izgleda, dovoljno mesta u novom zatvoru za sve odgovorne za krsenje zakona. Mozda je neko mislio o tome blagovremeno.

Miki
Miki
3 godine pre

Ako je sve tako,zasto mi je zgrada bila bukvalno okupirana prosle nedelje,aktivisti SNS-a kao i funkcioneri pojedini su govorili da dolaze u vase ime i da dok ste vi na vlasti nece biti izgradnja spornih zgrada…Sram vas bilo