Cvetanović: U Leskovcu u 90 posto ulica azbestne cevi za vodu

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je rekao da su u ovom gradu devedeset posto ulica sa azbestnim cevima za vodu .

„Ali mi smo počeli da zamenjujemo te cevi i radimo ono što predhodne vlasti nisu radile u proteklih pedeset godina“, rekao je Cvetanović koji kao kadar SNS gradonačelnik Leskovca od kraja 2012. godine.

Pre toga je , kao član SRS , bio predsednik Skupštine grada, a zatim je bio i prvi gradonačelnik Leskovca – od juna 2008. godine do marta 2009, godine.

Cvetanović je danas, povodom rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Ivana Milutinovića održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da grad “ima misiju da svim svojim sugrađanima obezbedi kvalitetniji život u svim oblastima”.

„Snabdevanje ispravnom pijaćom vodom bitan je segment za napredovanje garda i razvitak njegove društvene zajednice. U ulici Ivana Milutinovića su započeti radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, čime potvrđujemo da neumorno i vredno radimo na dobrobit naših sugrađana. Radovi se izvode u dužini od 420 metara i koštaće 7,8 miliona dinara,“ rekao je Cvetanović.

Ovi radovi se finansiraju iz budžeta grada.

Ljiljana Mihajlović u ime JP „Urbanizam i izgradnja“, koje vrši stručni nadzor i rukovodi projektom,  objasnila je da je postojeća vodovodna mreža u ovoj ulici od azbestnih cevi.

„One su dotrajale i biće zamenjene polietilenskim cevima odgovarajućeg prečnika. Sve cevi i fazonski elementi biće spajani elektrofuzionim varenjem. Posle polaganja vodovodnih cevi izvršiće se ispitivanje cevovoda na probni pritisak, dezinfekcija samog cevovoda i uzimanje uzoraka od ovlašćene zdravstvene ustanove o ispravnosti vode za piće. Sav materijal iz iskopa rova zamenjuje se novim materijalom zbog toga što će se na tom delu raditi i rekonstrukcija saobraćajnice.“

Radove izvodi grupa ponuđača, „Invest produkt“ Lebane i Samostalna zanatska radnja iz Prokuplja, rekla je Mihajlović.

Ona nije znala odgovor na pitanje  novinarke JUGpressa koliko je još  ulica sa azbestnim cevima u Leskovcu, budući da je proteklih godina  “Vodovod” radio zemenu takvih cevi iz kredita kod KFV banke, pa je intervenisao Cvetanović I rekao da je u Leskovcu do sada zamenjeno samo 10 % cevovoda od azbesta.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ivca
ivca
5 godine pre

Mnogo toga je uradjeno u Leskovcu poslednjih godina, svaka cast trenutnoj vlasti, pokazala se na delu… To se da primetiti na svakom uglu

Saja
Saja
5 godine pre

Svim sugradjanima samo ne i romimima ulica porecka i zeke bujubase.se preskace i za vodu i za struju i za opticki internet itd.kao da smo u praistorijsko vreme.svaka cast gradonacelniku

Bokica
Bokica
5 godine pre

Zamena cevi je veliki posao, velika investicija, koja ce poboljsati kvalitet vodosnadbevanja, ovako nesto nije radjeno pedeset godina unazad. Mislim da se lokalna samouprava ponasa odgovorno prema svojim gradjanima.

Potrosac
Potrosac
5 godine pre
Odgovori  Bokica

Zasto se lokalna sapouprava hvali kako ona menja cevi a gradjanima stizu koverte u kojima pise da ce rekonstrukciju vodovodne mreze do njihovog brojila oni sami snositi????
Znaci ja platim mojim parama, a oni to pripisuju sadasnjoj vlasti. Ma dajte Ljudi, pa ko je ovde lud.