Cvetanović tvrdi da se ne kupuje automobil za njega, detaljno objašnjavao delove automobila

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović, na pitanje novinara koliko je kupljeno automobila za potrebe lokalne samouprave, je rekao da ne može da odgovori na pitanje gde je javna nabavka potpuno jasna.

„U pitanju su tri automobila, najniže klase, najjeftiniji. Ja ću to ovako objasniti – svaki automobil ima 2-3.000 delova koji treba da se uklope. Sada pozovite firmu i garantujem vam da nijedno vozilo ne možete da dobijete i čekaćete minimum godinu dana. Znači, ako „Aptiv“ radi delove za „Mercedes“, a radi ih, rok isporuke je 45 dana. Transport od Leskovca do Nemačke je najmanje tri dana. Ako vi kao kupac dođete i tražite neka kola sa nekim posebnim uslovima, a zna se da nekada dodatna oprema koštas više nego sam automobil, oni su dužni u roku od 45 dana da to urade. Cene su sada otišle enormno visoko i mislim da treba da dobijem pohvale što po tim nižim cenama i po tome što mogu vozila da se nabave. Tri automobila su u pitanju, to nema veze sa mnom, voziće ih službenici. Svaki domaćin nakon 3-5 godina treba da menja kola ako je u mogućnosti. Stanovništvno uglavnom nije u mogućnosti. Mi imamo stabila budžet od 800 miliona dinara skoro svakog dana.

Ranije smo imali fabriku „Zdravlje“ pa smo koristili, recimo, njihovo vozilo koje je trošilo i po 20 litara na sto kilometara. Uzimamo ekonomska vozila u smislu ekonomske potrošnje, novija, i da se obnavljaju s vremena na vreme. U poziciji smo da imamo novca, da mnoga vozila nisu obnavljana 20 godina, i logično je da se kupuju tri vozila. Ne jedno, naročito ne za mene, jer ja neću da koristim ta vozila.“

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
1 godina pre

znaci u Srbiji postoje tek nekoliko domacina ovo ostalo sve rasipikuce jer nemenjaju kola na 3 do 4godine

Nema potrebe
Nema potrebe
1 godina pre

Cvetanoviću, nemoj se pravdaš ubuduće, jer se još više zakopavaš. I ne zapričuj se pomnogo, jer što više pričaš, time sve više otklanjaš mogućnost da si u životu uzeo knjigu u ruke i nešto pročitao. Znamo svi da hoćeš da ostaviš na nas utisak da si osoba koja je preučila, al svi u grad znaju punu istinu.

Istekao rok upotrebe
Istekao rok upotrebe
1 godina pre
Odgovori  Nema potrebe

Kao sto su se promaseni poslanici zadrzali predugo na mandatima, tako je i on zaostao iz radikalskih poslanickih dana ko poslusan Tomi i Vucicu. Trgovinom resursa, kontrolisao je druge politcke opcije, mesetario i opstajao pa to sebi pripisivao kod Vucica ko preporuku. Ovako svako moze da bude gradonacelnik. Da uzimas i dajes, da se slikas, ne izlazis iz sluzbeni auto, ucenjujes zene, nadires se i gadjas saradnike. Sramota. Davno mu je istekao rok upotrebe. Sad su velike pare u igri. On je od starta novcem zavrsavao sve do sada. Kupovao pozicije. Nista nije zaslugom pameti, sposobnosti. On ne bi bio bitan da ne odredjuje zivot gradjanima, u sve se mesa, standard pada, ne sme da se suprotstavi vrhu u republici.

Blato nece postati zlato
Blato nece postati zlato
1 godina pre
Odgovori  Nema potrebe

Njegovom zaslugom najplaceniji funkcioner je bas poslanica koja je njega licno zaduzila. Gradjani nista nisu dobili s njom jer nema sta da im pruzi, iako nju placaju gradjani a ne gradonacelnik. Svi su tvrdili doci ce mu glave osobe koje igraju na kartu njegovih nedostaka, mana, poput nje. Hranila je njegovu slabu tacku. Jer nikom normalnom nije jasno koji kvalitet je video da bi je drzao toliko dugo za poslanika. Zato Srbija nije razvijena. Na njenom vrhu su bozemesacuvaj osobe koje se suvise dugo zadrzavaju da bi imali efekat statisticke greske. Ako pitate njih, gradjani su statisticka greska. Smetaju sto zanovetaju u ostvarenju ciljeva nedoklepanih na funkciji koji samo sebe unapredise, a narod unazadise. Sve sto je pametno, Srbiji smeta, kratkog je daha, oteraju ga jer radi za opste dobro kao zarazu siri plemenite ideje za narodne ciljeve. To se kod naprednjaka smatra defetizmom. Treba se boriti, po naprednjacima, samo za licne ciljeve i ne predavati se bwz borbe kritikama gradjana. Poslanica mu je najblizi saradnik. Njoj je najvise ucinio, zaposlio joj pola familije, komsiluka, drugarice. S takvom je on razmenjivao strucno misljenje o razvoju grada. Bruka i sramota. Nije ga bilo sram da je stavlja na celo partije i da je zbrinjava. Kao da ce dati doprinos gde god je stavio. Bacaju gradjani pare na svakojake. Uvezali se pa narod ne moze glavu da digne od sodome i gomore, ako su citali i znaju sta je to uopste. Posto su sebi nakacili zvezde i medalje da svetlucaju. Blato je i dalje blato i nikad ne moze postati zlato.

Konkretnije to
Konkretnije to
1 godina pre

Definitivno politicari posle 4 godine pogube orijentir pa kazu da budzet ima para, za razliku od gradjana koji ih nemaju, za obnovu voznog parka. Pa taj budzet pune ti gradjani. Zato vas hitno treba promeniti, makar izlaskom na ulice jer vasa samouverenost nije utemeljena na realnim cinjenicama, nego napumpanom egu od ulizica koje ne vrede zutu banku pa vam se zato ulaguju. Vi kao prvo niste podigli radni elan, strucno osoblje nedostaje u svakoj sluzbi, zatrpali ste sve gradske institucije starletama i partijskim aktivistima. Niko ne sme, ne ume, nece da radi svoj posao. Pa za koga su ti automobili? Nista ne funkcionise ni inspekcija, ni direkcija, ni pravobranilastvo. Konkretno ce koja sluzba, koji ljudi da se voze, sta ce da rade? Da popusuju gradjane za izbore?

Tako treba
Tako treba
1 godina pre

“Ranije smo imali fabriku „Zdravlje“ pa smo koristili, recimo, njihovo vozilo koje je trošilo i po 20 litara na sto kilometara” Mora da vam je “Zdravlje” davalo ruski tenk da vozite do Bgd. Ni jedno putnicko vozilo na svetu ne trosi 20 litara goriva na 100 km. I tu ste se ugradjivali.