Cvetanović sa direktorima škola

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je tradicionalni sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola povodom početka nove školske godine u sali Skupštine grada Leskovca. On je naglasio da se do sada nikada nije dogodilo da školska godina otpočne na ovaj način, ali i da je moralo tako u cilju suzbijanja pandemije korone.

„Ulaganja u oblast obrazovanja radi unapređenja uslova školovanja su nam i dalje prioritetna i da se od projekata koji direktno podržavaju mlade nećemo odustajati. Učenici prvog razreda, njih 1132, i njihovi roditelji sigurno najviše strepe danas. Lokalna samouprava će i ove godine finansirati udžbenike za đake prvake. U budžetu Grada je za te namene isplanirana suma od 6 miliona dinara, a isplaćena suma zavisi od broja onih koji se prijave za ovu značajnu pomoć. Ne odustajemo od dobrih projekata, pa ćemo i ove godine po šesti put o trošku Grada na nagradno putovanje poslati sve maturante koji su srednju školu završili sa Vukovom diplomom. Za ovaj projekat je do sada iz budžeta izdvojeno oko 12 miliona dinara. I ove godine nastavljamo sa nagrađivanjem najboljih na Dan grada i Dan Svetog Save, jer ta sredstva predstavljaju najbolje uložen novac.“

Cevtanović je napomenuo i da se povećanjem broja zaposlenih roditelja povećava i broj zahteva za boravak dece u vrtićima, te najavio izgradnju novog vrtića na lokaciji bivše stočne pijace, gde će moći da boravi 80 dece. On je najavio i radove čija se realizacija planira u 2020. i 2021. godini, kao što je poboljšanje energetske efikasnosti i izgradnja dnevnog boravka u ŠOSO „11. oktobar“, poboljšanje energetske efikasnosti objekata osnovnih škola „Vožd Karađorđe“ i „Aca Sinadinović“ i početak izrade projekta za energetsku sanaciju objekta Tekstilne škole.

„Rekonstrukciju Trgovinsko ugostiteljske škole u Leskovcu smo planirali da započnemo ove godine, ali je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, koja će finansirati ove radove vredne skoro 190 miliona dinara, pomerila realizaciju za 2021. godinu. Do kraja tekuće godine planira se raspisivanje postupka javne nabavke za postavljanje ograde oko Osnovne škole Radoje Domanović u Bratmilovcu. Projektovana vrednost investicije je oko 5,8 miliona dinara. Planira se izgradnja sportskog terena u Medicinskoj školi vrednosti oko četiri miliona dinara. Plan je da projekat bude finansiran putem Ministarstva sporta i omladine ukoliko Ministarstvo odobri sredstva. U 2021. planira se i postavljanje ograde oko škole u Gornjoj Jajini vrednosti 1,4 miliona dinara. Što se tiče poboljšanja uslova grejanja u školama planiramo da u 2020. započnemo radove u osnovnim školama u Grdelici i u Brestovcu ukupne vrednosti oko devet miliona dinara. U 2021. te radove planiramo da započnemo u školama u Vinarcu i Bratmilovcu u vrednosti od 10,3 miliona dinara.“

Direktori koji su učestvovali u diskusiji su mahom zahvaljivali lokalnoj samoupravi na onom što je urađeno u njihovim školama, ali je bilo i konkretnih predloga o tome šta bi trebalo uraditi u narednom periodu kako bi se otklonili postojeći problemi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare