Cvetanović: Rušićemo sve stare objekte , kao zgradu “Vodovoda” u Suvoj reci

????????????????????????????????????

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović najavio je da će zbog bezbednosti građana, ali i poboljšanja vizuelnog izgleda grada, biti srušeni svi stari objekti čija je namena nepoznata ili nisu u funkciji. „To se svakako ne odnosi na privatnu svojinu, ali apelujem na vlasnike da se sami pobrinu za takve nekretnine“ napominje gradonačelnik Cvetanović i najavljuje i zakonom propisane sankcije.

„Leskovac se neprestano gradi i gotovo da nema naselja u kome ne niče neka nova zgrada. Lokalna samouprava, u domenu svojih ovlašćenja, trudi se da ulaganjem u rekonstrukciju postojećih objekata, svaki deo zajednice učini lepšim. Svedoci smo, ipak, da se, posebno u gradu, često nalaze objekti koji odavno nisu u funkciji i skloni su padu, što predstavlja opasnost i po građane i po njihovu imovinu. Tipičan primer za ovo je dvospratni objekat na travnjaku u naselju „Suva reka“. Vlasništvo je JP „Vodovod“, a pritom nema ni građevinsku dozvolu. Danas ne služi ničemu. Ranije, dok su arterski bunari bili u funkciji, obaj objekat je imao svrhu, ali danas više ne. Prazan je, devastiran i predstavlja jedino izvor zaraze i ja obećavam da ćemo ga u najkraćem roku srušiti, iako tehničke mogućnosti dozvoljavaju da se ovde sagradi jedna prelepa gradska česma. Ovde živi, a ovim krajem prolazi i veliki broj građana, zbog čega smo dužni da svaki kutak sredimo, šaljući time poruku vlasnicima sličnih privatnih objekata, da se moraju postarati za svoje nekretnine. Dajemo primer kako treba i apeluje i na druge, ali ćemo, pre svega bezbednosti radi, u suprotnom tražiti način da nečinjenje sankcionišemo.“

Odmah po završetku improvizovane press konferencije na kojoj je gradonačelnik Cvetanović govorio o ovom problemu, vlasnik preduzeća koje preko puta „Suve reke“ gradi poslovno-stambeni objekat, pošto je saznao o čemu se radi, obećao je da će besplatno srušiti pomenut objekat.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare